Bild på TV med texten tips och en bild på en sallad i bakgrunden

Bild på en TV med texten tips och en bild på en sallad i bakgrunden.

Detta är ett program som är både roligt och intressant, och som jag tror att du blir både glad och hungrig av att titta på.
Den senaste tiden har jag sett ett program som jag väldigt gärna vill tipsa om. Programmet heter Yes Chef! och i dagsläget finns det en säsong med sex avsnitt.

Vad handlar programmet om?
Programmet går ut på att Pernilla Wahlgren ska utveckla sina matlagningskunskaper, hon påstår att hon i princip inte får laga mat hemma längre, eftersom hennes barn mer och mer tagit över i köket. Vid sin sida genom programserien har hon kocken Thomas Sjögren, som bland annat vann Kockarnas kamp 2018.

I avsnitten åker Pernilla och Thomas runt till olika delar av Sverige och lagar mat utifrån vilka råvaror och rätter som är typiska för just den delen av landet. Som tittare får man vara med hela vägen, från jord till bord. De besöker en vingård, en osttillverkare, en grönsaksodling och så mycket mer. Pernilla får bland annat prova på att göra egen pasta från grunden och att ”tillaga” en råbiff, vilket hon tror är svårt att göra hemma, men som visar sig vara betydligt enklare än vad hon tror.

Programserien avslutas med en stor final i Stockholm med en middag där Pernillas och Thomas familjer är inbjudna. Middagen är en sammanfattning av alla olika platser de besökt under sin resa och Pernilla får visa upp allt hon lärt sig. 

Ett roligt, intressant och lärorikt program
Yes Chef! tycker jag är ett roligt matlagningsprogram att titta på, eftersom man får se allting runtomkring maten, inte bara själva matlagningen och sedan det färdiga resultatet.

Jag kan inte påstå att jag själv har så bra koll på vilka maträtter som är traditionella i olika delar av Sverige, så jag har lärt mig mycket nytt när jag sett det här programmet. Det har också varit roligt att titta på eftersom det är naturnära och jag tycker mycket om att vistas i naturen. De fiskar ostron på västkusten, plockar tryffel på Gotland och fiskar löja i Norrland, bara för att nämna några saker.

Detta är ett väldigt lättsamt program som i alla fall gjort mig på gott humör. Pernilla vågar verkligen bjuda på sig själv och hon skäms inte över att hon inte kan allt om matlagning, eller att hon är lite förvirrad ibland. Jag uppskattar personer som vågar vara sig själva fullt ut, extra mycket när de vågar visa det i TV eller annan media. I programmet provar Pernilla på saker som hon aldrig tidigare gjort och det är så roligt att se att hon vågar kasta sig ut, utan att veta hur det ska sluta. Pernilla och Thomas har en härlig jargong, de skojar och driver med varandra – och de bjuder på några riktigt goa skratt.

/Emelie