alice-vinter2

Fotograf: Lena fagerström

Vintertid

Fotograf: Alice

Det är december och vinter. Med vintern kommer det ibland snö, vilket vissa glatt jublar åt.

Jag gillar snö om det kommer under ”rätt” period. På julafton får det gärna vara vitt där ute eftersom det känns som det hör till. Dessutom gör det ju att det blir lite ljusare.

Nåja, i det stora hela kan jag vara utan snön och vintern om jag hade fått välja, det är en för kall årstid för mig.
Som du kanske läst tidigare sitter jag i rullstol. Det hörni, är ingen kul kombo med snö.

Nu har jag två stolar – en manuell rullstol samt permobil, men för ett par år sedan var snön ett ännu större hinder än nu. Jag fick rulla manuellt och konsekvenserna blev trötta armar samt genomblöta vantar.
På många ställen är det dåligt skottat och även det ställer till det rejält. Det har varit många gånger jag antingen har, eller nästan har fastnat i en lite för stor snöhög. Bland annat en gång utanför min f.d skola när det var kolsvart och endast en person i min närhet. Hen fick kalla på hjälp och dom fick dra loss mig. Trots permobil kan snön ställa till det, alltså.

Jag har fått höra många gånger att jag borde ha dubbdäck eller att det borde finnas att sätta på något skidliknande på min stol, och det önskar jag hade kunnat vara verklighet.

Vintern är där den är och det kan vi inte göra något åt, bara göra det bästa av situationen.

/Alice