Bild på en tropisk drink med en strand i bakgrunden.

Bild på en tropisk drink med en strand i bakgrunden.

Här kommer viktig information från Funkarredaktionen till alla våra läsare. Under en vecka i april, mellan den 12:e och den 19 e, kommer det inte komma upp några nya artiklar, poddar eller filmer på sajten. Detta beror på att vi ska göra en studieresa till den Karibiska ön Saint Barthelemy. Vi har, genom säkra källor, fått reda på att Covid-19 inte tagit fäste där, och med ett negativt Coronatest är det därför helt säkert för oss att åka dit.

Det är en ö som var svensk koloni under nästan 100 år, mellan 1784 – 1878, och det har satt sina spår.  I huvudstaden Gustavia, vilken vi kommer besöka, kan man bland annat se Gustav III:s flygplats, samt den svenska flaggan på kommunhuset. Ön är bara 21 km² stor och passar både för de historieintresserade och för de som vill njuta av sol och bad.
Källa: http://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20160327/10-basta-oar-i-karibien/

Vårt syfte med resan är att få en inblick i hur personer med liknande svårigheter som vi lever på ön. Vi har bestämt träff med flera organisationer för personer med olika handikapp, vi ska träffa aktivister som jobbar med funktionshinderfrågor och vi ska även diskutera de handikappades situation på ön med flera politiker. Förhoppningsvis kan vi få en större inblick i hur det kan vara att leva som funktionshindrad på denna lyxiga semesterort. Hur blir man behandlad, både i skola, på arbetet och i samhället i stort? Kan man ta sig fram på gatorna med en rullstol? och så vidare. Utöver detta kommer vi naturligtvis ha tid att njuta av denna fantastiska plats, vi ska sola, bada, äta god mat och verkligen njuta av sol och värme.

Snart är vi tillbaka igen och då har vi massa nytt och spännande att dela med oss av i våra texter och poddar.

 

 

Förresten… ni vet väl vilken dag det är idag?

April april, det blir ingen resa, vi jobbar på som vanligt.

 

/Emelie