Bild: Skärmdump av vårt skypemöteI dessa tider är det speciellt viktigt att alla gör vad de kan för att ta hand om och hjälpa varandra. I funkarredaktionens gemensamma artikel så delar vi  skribenter med oss av vad vi pysslar med under våra vardagar under dessa tider. Viktigt är ju att hålla igång jobbet så att ni därute som gillar att läsa den fortfarande ska kunna ta del av nytt material.

Länk till artikel: Redaktionen jobbar på!

Digitalt redaktionsmöte- lösningen?
Redaktionen hade innan corona-viruset bröt ut med full kraft planerat ett redaktionsmöte i mitten på April men tyvärr blev det ju inte möjligt att genomföra och man ska såklart ta de rekommendationerna som utfärdas på allvar.

 Efter en tids funderande och  kom vår webbredaktör på att det kanske skulle vara möjligt med ett digitalt möte? På många arbetsplatser jobbar man just så nu när många inpå kan vara på plats fysiskt. Vi skribenter fick ett mail om detta och självklart “nappade” många av oss på den idén.

Första digitala mötet i funkarredaktionens historia
Vad jag förstår så har webplatsen www.funkar.skane.se funnits sedan 2014 men det har aldrig tidigare hänt att man behövt ta till den här typen av åtgärder innan så detta blev alltså redaktionens första digitala möte någonsin och det var väldigt spännande att få vara med om och det fungerade väldigt bra tyckte vi alla.

Vi beslutade under detta mötet att vi ska fortsätta med detta under coronatiden och tro det eller ej men vi kommer även att kunna spela in fler poddavsnitt på distans så det kommer att bli fler avsnitt av funkarpodden också vilket känns väldigt kul tycker jag.

/Elin