Ja, nu är jag tillbaka med en till liten text om framtiden. Fast denna gång lite mer fördjupad inom vuxenliv och inte min skolgång. Så, vart är jag om fem år? Bor jag fortfarande hemma hos mina föräldrar? Eller har jag flyttat hemifrån? Vart bor jag isåfall? Har jag ens gått ut gymnasiet om fem år?

Bild: ett öga som tittar upp mot himlenDet finns massor av frågor som svävar omkring angående min framtid. Och självklart så har jag ju inga svar på mina frågor, utan bara förhoppningar.

Jag ställer inga för stora förhoppningar på mig själv, just för att jag inte vill bli besviken när det inte går som jag isåfall förväntat mig. Men lite tankar angående min framtid och dessa frågor här ovan har jag såklart.

Var bor jag?
Om fem år så finns det säkerligen en chans att jag fortfarande bor hemma, då jag inte vet hur skolan ser ut då. Men jag hoppas att jag har flyttat hemifrån, eller iallafall bor på skolan om jag nu fortfarande går i skolan då.

Om jag har flyttat hemifrån, så ser jag nog framför mig att jag bor i en lägenhet någonstans i stan jag bor i nu, eller i någon närliggande stad – ensam eller med någon nära vän. Men inte så långt ifrån mina föräldrar, såklart. Det kanske inte är min stora plan i livet, att bo i en lägenhet. Min största dröm inom det hela var jag bor är att bo ute på landet på en gård tillsammans med en massa djur, men det är inte någonting som jag kommer göra när jag är tjugotvå år utan det kommer snarare hända när jag är närmare trettio kanske.

Har jag gått ut skolan och fått jobb?
Jag hoppas att jag iallafall har bestämt mig för vilken linje jag vill gå och har gått ut den, men som jag har sagt i tidigare artiklar så finns det säkerligen en chans att jag väljer att gå en linje till att börja med och får ett jobb utav det som jag kan ha till sidan om när jag sen går en till linje som kanske är längre än den första. Men det kanske inte händer, men med tanke på att jag har så pass många intressen i livet så kan jag inte säga att det inte kommer att bli så och mycket mer angående skolan och jobb om fem år vet jag inte.

Viktigast av allt, hur mår jag?
Och såklart, det viktigaste. Hur mår jag om fem år? För tillfället är ju inte mitt mående på topp, men det har absolut varit värre och jag är väldigt glad att det har blivit bättre. Men jag hoppas över allt annat, att jag om fem år mår bättre än jag gör nu. Att jag slipper ha ångest över nästintill allt, må dåligt utan anledning och så vidare. Kanske till och med ha slutat med medicin för mitt psykiska mående och kan göra mer spontana saker som jag idag inte kan. För vem vill inte må bra, om man nu ska vara helt ärlig?

/Linnéa