Jag känner att jag är lite dålig på att skriva om det som faktiskt är positivt för det är ju så att även om jag har ett ganska stort hjälpbehov och är begränsad av mina funktionshinder på olika sätt så är det långt ifrån bara negativt. Jag känner oftast en väldigt stor tacksamhet till både livet men också en enormt stor tacksamhet till just mina funktionshinder.

Bild på en hand som hämtar post i en postlåda

Bild på en hand som hämtar post i en postlåda

Stor tacksamhet

Jag  vet att det i andras ögon kan låta konstigt vilket är fullt förståeligt men på grund av mina funktionshinder har jag fått uppleva många saker. Jag har gått igenom många situationer och många prövningar men jag har också varit med om upplevelser som andra bara skulle  kunna drömma om och fått många praktiska fördelar.

Ovärderliga vänner och nyfikenheten i att träffa nya människor.

Det finns så mycket jag är så otroligt tacksam över så att jag kommer inte att kunna ta upp allt här (det skulle bli en alldeles för lång artikel). Men jag skulle vilja börja med att rikta fokus mot alla underbara människor som jag har fått träffa tack vare att jag har ett funktionshinder. Jag tror tror inte att jag annars hade träffat hälften så många människor eftersom framförallt min cp-skada gör att jag har behövt knyta många kontakter och lära känna ett stort “nätverk” av människor redan som barn och jag kan ju inte säga att jag på något sätt misstycker, jag tycker det är väldigt intressant att träffa nya människor som på olika sätt vill och kan hjälpa mig framåt.

En väldigt stor betydelse och livslånga upplevelser.

 

 Er uppmuntran och välvilja betyder något så otroligt mycket för mig och jag har också träffat människor som blivit vänner för livet tack vare mina funktionshinder. Jag har också fått hälsa på mina stora förebilder: Kungaparet inte bara en utan två gånger och från första parkett båda gångerna och kronprinsessparet. Det är ett av de största ögonblicken i mitt liv, och någon “första parkett hade det inte blivit om jag inte haft mina funktionshinder. Jag blev till och med erbjuden av självaste hennes majestät att låna hennes stråhatt, hon var rädd att jag skulle få solen i ögonen för det var väldigt varm och soligt på Solliden den dagen. 

Lägenheten

Sist men inte minst har jag äntligen fått tillgång till min lägenhet och det känns så härligt! Bara det faktum att jag är den enda i det huset som kommer att slippa gå ner till postfacket (för att det sitter för högt upp så att jag inte kan nå det själv). Utan istället kommer att få min post levererad i min egen postlåda direkt utanför dörren, bara det känns otroligt stort!

/Elin