Så nu är det ju karantän nästintill runtom hela jorden på grund av Corona. Vad gör jag under karantän? Är det någon skillnad från mitt vardagliga liv innan allt med Corona slog till? Oroar jag mig?

Bild: TvspelJust att det är karantän stör jag inte mig så mycket på, jag menar, jag spenderar ju ändå den mesta tiden här hemma. Men lite mer begränsad än vad jag gjort förut känner jag mig absolut. Inget problem med det faktum att jag inte får gå ut hur som helst, för det gör jag ju inte annars. Men att göra såna där spontana saker med vänner som jag ibland gör går inte att göra längre. Inte som förut iallafall. Bara att åka till affären för att handla är svårt för tillfället. Men om man bortser från det så gör jag inte så mycket annorlunda från min “ normala “ vardag. Jag pratar och spelar lika mycket med vänner, gör i och för sig skolarbete hemifrån men förutom det så är det inte så stor skillnad. Jag spenderar lika mycket tid med mina bästa vänner på nätet och pojkvän, sover kanske lite mer.. Vem vet, haha.

Men är jag orolig? Inte direkt. Visst, jag stannar hemma med egen vilja för att jag vet om att jag är i riskzonen pga några sjukdomar osv, men även för att min mamma är i riskzonen för en operation hon nyligen gjort. Jag är mer orolig för att min mamma eller andra familjemedlemmar ska få Corona än vad jag är orolig för att själv få det. Men jag antar att det handlar om deras betydelse för mig. Men om man bortser från det så är jag nog inte så orolig trots allt.

Men jag hoppas att allt detta försvinner inom snar framtid och att ni alla där ute tar hand om er i dessa tider.

/Linnéa