Bild: Onsdag

Bild med texten onsdag på en skylt.

Så som mitt schema ser ut nu, så är jag ledig en gång i veckan. Vad gör jag på min lediga dag? Det ska jag berätta om idag…

Jag passar på att tvätta och städa lite….
Först och främst så börjar min dag med lite sovmorgon. Vanligtvis så går klockan 06.00 när jag jobbar på mitt ordinarie arbete. När jag är ledig brukar jag istället gå upp klockan 09.00, så det bler alltså tre tiommar där jag kan ligga och dra mig. Efter det följer mina vanliga morgonrutiner; dusch, frukost och ta på mig kläder.  Sen kan jag göra vad jag vill fram till klockan 12, då jag ska tvätta. Det innebär kort och gott att jag får hjälp av personalen att bära ner min tunga tvättkorg till källaren, där jag tvättar. Helst hade jag haft en egen tvättmaskin, men den får tyvärr inte plats i min lägenhet, eftersom den är för liten. Väl nere i källaren så handlar det bara om att kasta in smutstvätten, och sen är det klart, i alla fall första omgången. Sen ska det ju in i torktumlaren och så, men det får man ta senare.

Jag passar även på att ta ett eller två varv med dammsugaren, samt att plocka undan lite enkelt i lägenheten.

…sen kan jag göra vad jag vill!
Medan tvätten tvättas så kan jag göra vad jag vill , och vad jag gör kan variera från dag till dag. Ibland passar jag på att träffa min familj, ibland ringer jag kanske en vän som det var längesen dag pratat med. Men i huvudsak så brukar jag inte anstränga mig extremt mycket. Det är också därför jag har denna dagen, till att återhämta, mig från jobbet tidigare i veckan. Jag måste erkänna, även om jag tycker om mitt ordinarie arbete,så är det skönt att vara ledig en dag i veckan också. Särskilt på en onsdag.Tidigare när jag arbetstränade så var jag ledig på fredagar. Visst, det funkade bra men att jobba fyra dagar i sträck blev lite mycket. Därför är det bättre för mig att jobba två plus två, och ledig helgen. Det vill säga att mina måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar går jag till mitt arbete. Onsdagar är jag ledig. Vanligtvis så kan jag välja vilken dag jag vill vara ledig, för varje vecka. Men oftast är det onsdagar.

Hur hade det sett ut utan min lediga dag?
Ibland brukar jag också fundera på hur mitt liv hade sett ut om jag hade jobbat en full vecka. Det vill säga att jag i såna fall hade jobbat även onsdagen. Eftersom jag har en CP-skada så är återhämtning en väldigt viktig del av min vardag. Även om jag är i mer behov av återhämtning, än vad en ”vanlig” är, så är alla människor i samhället i behov av återhämtning. Att jag dessutom får tid till att ta hand om mitt hus, genom att både tvätta och städa är också en bonus, Annars hade jag kanske inte gjort något annat på helgerna som då hade varit mina enda lediga dagar.

/David