Bild: Mobil med bakgrund av personer i skärmar

En mobil och bakom den finns många personer i skärmar

“ Fast vad är egentligen skillnaden mellan människor online och människor som du faktiskt kan träffa i verkliga livet? “

Som många nog har märkt i mina tidigare artiklar så spenderar jag mer tid online än vad jag spenderar tid med “ verkliga “ människor. Just på grund av att det fungerar bäst för mig. För mig funkar det bäst att spendera tid med folk online för att det är så lätt om man jämför med verkliga livet. Om jag helt plötsligt inte orkar spendera mer tid med en person – inget illa mot dom då förstås utan för att jag bara får slut på energi – så kan jag bara stänga ner och så är det inte mycket mer med det. Men så funkar det inte i verkliga livet. För andra kanske det är hur lätt som helst att bara säga “ Nej men nu orkar jag inte mer, vi ses någon annan dag! “ och så är allt bara bra, men för mig är det så mycket svårare än så. Utan jag måste ta mig modet att kunna säga det, i många fall så vågar jag inte ens säga det till personen i fråga själv utan behöver få hjälp utav någon vuxen i närheten. Så har det alltid varit för mig.

Jag vet inte vad det är som gör att det är så svårt, för jag har alltid haft problem med det. Ångesten kommer alltid när jag inser att, fan nu tar energin slut och jag måste få min egentid för att vila upp mig. För i flesta fall så har jag ju faktiskt roligt med personen jag umgås med och vill egentligen inte behöva säga ifrån att nu orkar jag inte mer. Personen i fråga kanske i tillfället inte mår så bra själv och umgås med mig för att distrahera sig själv från vad som gör att den mår dåligt. Och så kommer jag och säger att jag inte orkar mer, inte så rolig situation för mig.. För jag vet att ångesten kommer äta upp mig inifrån och ut dom kommande timmarna eller i värsta fall dagarna.

// Linnéa