Foto i svart och vitt föreställande ett gym med träningsmaskiner

Foto i svart och vitt föreställande ett gym med träningsmaskiner

På senaste tiden så har jag börjat gymma på ett gym som ligger i närheten av där jag bor. Jag har upptäckt att även om jag har ett rörelsehinder så är skönt att låta kroppen få röra på sig, på mina villkor såklart.

Första gången
Första gången jag var där, så kom det fram en tjej som jobbade där, det visade sig att hon var en gammal klasskompis som jag gick i grundskolan med så det var kul. Av henne fick jag ett kort, som var grått. Kortet tryckte jag in i en sorts terminal där min träningsprofil skulle fyllas i. Det frågades om min längd och vad jag vägde,  jag visste inte det på rak arm, så vi fyllde i något som vi tyckte verkade rimligt för mig. Sen ställde vi in min startposition och slutposition för maskinerna som stod i en cirkel på gymmet, den ena maskinen efter den andra. Under tiden vi ställde in maskinerna så frågade hon och också om mina medicinska omständigheter, varav min Cerebral Pares är det mest uppenbara, eftersom det såklart syns att jag har det.

Ger mig mer möjligheter
Inställningen av maskinerna behöver man bara göra en gång, sen är det klart. Efter det så har jag bara behövt trycka in mitt personliga kort till just dessa maskinerna för att de ska ställas in efter mig. Sen är det bara för mig att köra igång. Nästan lite magiskt. Nu kan jag äntligen gymma helt självständigt. Jag tycker det så mycket lättare än att hålla på med till exempel vikter eller skivstång. Det minskar dessutom risken för att jag skulle kunna göra fel och skada mig fysiskt.

Att gymmet i sig är byggt i vad jag tror är en gammal bilhall i byn är också positivt för min del. Det ger stora ytor vilket underlättar för mig. Inte för att det är en avgörande faktor för att jag ska gymma, men det kan vara bra att ha. I många andra gym som jag varit i tidigare så har maskinerna stått så tätt så att varit svårare för mig att ta med fram med mina kryckor.

Jag är så glad att jag för en gång skull har hittat gym som funkar för mig.