Stöd och hjälpmedel

Reportage och berättelser om vilket stöd man kan få samt tips om bra hjälpmedel.

Tekniken idag är ett stort stöd för många.
Med tekniken kan personer prata och kommunicera
på olika sätt. Om du har en funktionsnedsättning kan du kanske använda ett hjälpmedel för att klara av vardagen.

Vill du berätta om vilket stöd du har fått eller om du använder något speciellt hjälpmedel?

Läs mer om hur du kan dela med dig dina upplevelse

Träning kan vara lätt

Träning kan vara lätt

-På senaste tiden så har jag börjat gymma på ett gym som ligger i närheten av där jag bor. Jag har upptäckt att även om jag har ett rörelsehinder så är skönt att låta kroppen få röra på sig, på mina villkor såklart.

läs mer
Föreläsning om NPF- diagnoser, unika sätt att tänka och känna

Föreläsning om NPF- diagnoser, unika sätt att tänka och känna

För nästan snart ett år sedan deltog jag i en föreläsning om Neuropsykiatriska diagnoser med Nåkkve Balldin. Han pratade bland annat om autism och olika sätt att tänka. Framförallt så pratade han mycket om att “om vi möter unikt, dvs olika och kanske lite annorlunda sätt att tänka, så måste också den som bemöter ha förmågan att bemöta unikt”.

läs mer
Stressfraktur

Stressfraktur

En dag med ovanligt mycket fysisk aktivitet resulterade i en överbelastad fot. Jag fick en stressfraktur och var mer begränsad än vanligt under lång tid.

läs mer
Matkasse – mycket lättare

Matkasse – mycket lättare

– Sen första dagen som jag flyttade hemifrån så har jag alltid haft svårt med vad jag ska äta. Något jag snabbt tröttnade på, fram tills jag hittade en matkasse.

läs mer
Mina behov

Mina behov

Här om veckan diskuterade vi behov i skolan, vilka behov vi har som människor och vilka behov som tillkommer när man har någon form av funktionsnedsättning. Detta fick mig att börja reflektera över min egen situation och jag började inse att jag inte har så bra insikt i mina behov.

läs mer
Hitta dina nycklar med Tile

Hitta dina nycklar med Tile

– Utan att överdriva kan jag säga att jag sparat mycket tid, och slipper yra omkring i min lägenhet och försöka leta efter saker, när jag inte vet vart jag ska börja leta…

läs mer
Färdtjänst i mobilen

Färdtjänst i mobilen

Det kom som en glädjande nyhet när Skånetrafiken berättade för mig att de släppt en app som jag kan boka mina färdtjänstresor i.

läs mer
Laptop och talsyntes

Laptop och talsyntes

Att lära känna och ta till sig ett nytt hjälpmedel kan vara både svårt och ta tid, framför allt om man själv inte känner något behov av det.

läs mer