Bild på en som spelar onlinespel med hörlurar på

Bild på en som spelar onlinespel med hörlurar på. En suddig bild på skärm i bakgrunden.

” Kom nu och ät! ”
” Går du inte ut med hunden nu så drar vi ut internet. ”
” Det är ju bara att pausa! ”
” Så viktigt är det inte. ” 

Så kan det låta hos många som spelar tex datorspel eller spelar på Xbox med mera. Föräldrarna tror jämt att det bara går att gå ifrån ett spel och göra en massa saker utan att det blir konsekvenser för barnet. Men så är inte fallet. Själv så spelar jag mycket spel och har också fått höra mycket sånt från mina föräldrar.

Att bara resa sig upp och gå ifrån ett spel är inte det lättaste.
Kanske om du sitter och spelar ett spel som Minecraft eller liknande för dig själv eller tillsammans med vänner och bara har det fridfullt så går det att göra så. Men sitter du och spelar tex Rainbow Six Siege eller andra multiplayer spel så går det inte riktigt. Där har du oftast 4 andra i ditt lag  som räknar på att du är där och spelar med dom och kan hjälpa dom vinna. Går du då bara ifrån så finns chansen att ditt lag blir besvikna, förlorar pga att du var den sista som överlevde då du var i spawn för du var borta, bli kickad för inaktivitet beroende på hur länge du är borta och i värsta fall kan du även bli bannad en viss tid. 

Tips!
Istället för att skrika på ditt barn som spelar så kan du istället tillsammans med ditt barn bestämma tex att när ni som föräldrar börjar laga mat säger till dom så att dom vet, kanske också säger till 10-15 minuter innan maten är färdig så att dom vet om dom hinner med en till match eller inte.
När det gäller saker som att ta hand om disk, gå ut med sopor osv så kan det väl ändå vänta? Bara det  blir gjort. 

Alla familjer har olika regler och det är en självklarhet men här har ni föräldrar i alla fall några tips och även en liten inblick i vad som gör att vi säger att vi inte kan göra något i just precis den sekunden. 

/ Linnéa