Bild: Blå blommaSå nu är det några månader kvar, men sommaren närmar sig ändå sakta men säkert. Och visst kommer det bli skönt med lite ledighet från skolan – mer än jag redan har då om man ser på det från min synvinkel. Men vad är det egentligen som är så skönt med sommaren? Visst sol och värme, resor utomlands för vissa. Men inte för mig.

Vad finns det ens och se fram emot?
För mig har sommaren aldrig riktigt varit någonting att se fram emot. Värme är ingenting jag värdesätter som andra, tex att sola är ingenting jag gör frivilligt. Det enda jag egentligen någonsin har haft att se fram emot med sommaren förut var att jag och min familj skulle åka och campa i en vecka någon gång under sommarlovet. Men att åka och campa innebar också en massa tråkiga saker och för det mesta också en massa tjafs. För att börja någonstans i grunden, var ska man campa? Har man råd? Är det ett ställe vi alla vill till? Sen, husvagnen måste städas! Är det bara föräldrarnas jobb? Nej, inte så lätt att komma undan.

Saker och ting måste packas.
– Har du med allt?
– Glöm inte något viktigt.
Husdjuren, kan dom följa med eller finns det någon som kan passa dom när vi är borta?

Som ni ser, en massa saker och tänka på redan där. Men det tar inte slut där. Bada, ingenting för mig. Att behöva gå runt och bli stirrad på pågrund av hur jag ser ut är ingenting jag ser fram emot.  Hoppborg/hoppkudde, inget för mig det heller. Finns det saker jag vill göra? Mest sannolikt. Kan och vill jag göra det ensam? Inte en chans. Vill mina syskon följa med? Inte en chans på miljonen där heller.

Men detta var då, hur är det nu?
Jag skulle inte säga att saker och ting har blivit bättre med åren. Vi har inte åkt och campat på ett bra tag, på grund av ekonomin. Det räcker bara inte till. Och hur kul är det att åka och campa när ekonomin inte räcker till? Och man dessutom är introvert. No thank you. I nuläget stannar jag mycket hellre hemma framför Netflix eller ett datorspel. Enkelt och bekvämt.

“ Nothing holds you back more than your own insecurities. “ – Unknown

/Linnéa