Bild på boken - Sigrid är unikBoken Sigrid är unik är skriven utav Lotta Lundh och Nils Melander. Boken kom ut den första September 2020.

I boken får man följa Sigrid och hennes tankar om varför hon är unik, som hennes mamma alltid sagt när Sigrid gör eller säger vissa saker, till exempel att hon inte vill äta någonting förutom en specifik maträtt eller att ljud är jobbigt.

Jag tycker att det är bra att det har kommit en bok angående autism och andra diagnoser och även att det är bra att den är lättläst. Jag som själv har Autism kan känna igen mig själv i en hel del saker som nämns i boken som tex att man bara gillar en specifik maträtt, att ljud är jobbiga eller att man ibland bara vill ta en paus från sin egna hjärna ett tag.

Om jag skulle ge den ett betyg från 1-10 så hade jag gett den 10/10 om jag ska vara helt ärlig, eftersom jag känner igen mig i boken och jag tror även att många andra med bland annat Autism kan känna igen sig i det som sägs i boken.

/Linnéa