Nu börjar sommaren och semestertiderna ta slut för den här gången och för många så väntar nu vardagsstressen med allt vad det innebär igen.

Det jag hoppas att att vardagsrutinerna ska leda till för min del är att stödinsatserna man kan få från hjälp och habilitering ska komma igång på riktigt så att jag kan få dels en mer aktiv höst med träning och dylikt men jag hoppas också på att jag ska kunna få stöd och hjälp i hur och var jag kan etablera en mer kontinuerlig samtalskontakt.  

Vardagslivet återupptas
Jag blev inskriven på en ny  habilitering innan jag flyttade men flytten och allt som hade med den att göra kom emellan.
Det och mycket annat gjorde att jag tappade kontakten med de.

Ett stort behov rann ut i sanden
Sedan kom ju som sagt semestrarna och det där rann liksom ut i sanden men jag kände ändå att jag var i ett ganska stort behov av samtalskontakt under sommaren och fick tipset av en god vän att jag kunde testa online psykologi för att jag hade väldigt mycket “spöken i huvudet” och hade varit igenom en del tuffa scenarion under en längre tid.

Skeptiska frågetecken: är det värt det?
Man har hört och sett mycket om online-psykologi på reklam och sådant. Tanken om det verkligen skulle vara tillförlitligt slog mig flera gånger så det var med viss skepsis jag bestämde för att prova. 

En början till något att rekommendera
Jag tog kontakt med mottagningen som hjälpte mig att hitta just den psykologen som kunde svara bäst på mina frågor och som jag sedan bokade ett med och därefter började samarbetet.  Vi gjorde tillsammans  upp en personlig plan för mig och planerade samtalsämnen osv. 

Verkligen en hjälp
Sammanlagt pratade vi ungefär 10 gånger oftast med en veckas mellanrum. Inför varje nytt samtal hade vi också en avstämning om föregående möte. Sista samtals- dagen sammanfattade vi alla samtal vi haft och diskuterade hur jag skulle gå vidare med olika självhjälpsprogram och sådär. 

Psykologen jag pratade med var väldigt duktig och jag kände mig både, sedd,  hörd och lyssnad på. Jag fick väldigt bra stöd och hjälp så att jag mådde verkligen bra av det och kände också att det var väldigt skönt att få hjälp. 

Ett mindre stressfritt alternativ
Digitala samtal är väldigt bra. Ibland kan det här att man ska ta sig iväg någonstans vara ganska stressade och distanssamtal sparade verkligen den stressen för att det var liksom bara att sätta sig med Ipaden i knät också var man på mötet. Det  var både väldigt smidigt och besparade mig mycket stressiga situationer.

/Elin