En bild på dansgruppen på Talang-scenen.

En bild på dansgruppen på Talang-scenen.

Med sann dansglädje visade de att man klarar mycket mer än vad man tror, och man får aldrig sluta kämpa för det man tycker om, oavsett om man har ett funktionshinder eller ej.
– Med det här numret ville vi visa att ingenting är omöjligt, allting går.

I fredags kväll satt jag och mina föräldrar och tittade på TV4:s Talang, ett program som jag följt de senaste fyra åren. Ofta finns det något framträdande jag fastnar lite extra för och i fredags fick jag se ett sådant.

Framträdandet började med att en man i rullstol kördes in på scen av en ledsagare. Han presenterade sig för juryn och berättade att han skulle dansa för dem. Dansen började med mannen i mitten och en ledsagare på var sida om honom. Efter en stund kom tre personer till in i rullstol tillsammans med ytterligare två ledsagare och tillsammans utförde de ett fantastiskt dansnummer till tonerna av John Lundviks My Turn.

Efter numret var hela studion rörda till tårar och dansgruppen fick stående ovationer från juryn.
– Vi är så otroligt tacksamma att ni kommit hit idag, för det här är precis vad det handlar om, att vilka kort man än har blivit given i livet så kan man skapa konst av det och leva ut sina drömmar, och den glädje som kom fram genom eran dans är så djupt inspirerande. Tack för att ni kom hit, sa Edward af Sillén, en av jurymedlemmarna, efter framträdandet.
Dansgruppen fick sedan fyra JA av juryn och är därmed vidare i tävlingen

-Det är många som sitter hemma i sina stugor och inte tror att de kan någonting, men alla vi ville verkligen visa att det gick, förklarade en av dansarna när han kom ut till programledarna backstage.

Detta var i mitt tycke ett av de absolut vackraste och viktigaste uppträdena Talang har haft under de åren jag följt programmet. Det är helt fantastiskt när personer med olika funktionshinder syns i medierna och visa att vi kan göra så mycket mer än vad många tror. Jag tror att alla som såg denna dans blev väldigt rörda, både av glädjen alla dansarna förmedlade, den fina koreografin och samspelet mellan alla på scen. Jag fick själv tårar i ögonen när jag tog del av den, det var så starkt. Jag hoppas att jag får se mer av den här dansgruppen, både i Talang, men också i andra sammanhang.

Nu när du läst den här artikeln så hoppas jag att du vill ta några minuter och titta på framträdandet.
Detta är något som alla bör ta del av och inspireras av.

Länk till framträdandet: https://www.tv4play.se/program/talang/rulledansarna-l%C3%A4mnar-ingen-ober%C3%B6rd-talang-2021/13317360


/Emelie