Del 1. Girl Power

För den som behöver det oavsett om du är tjej eller inte, eller som bara gillar att ha lite girl power i vardagen. Vi kan alla behöva boosta vårt självförtroende ibland. Jag måste erkänna att det var svårt för mig personligen att lyssna och sjunga med i vissa av dessa låtar till en början för jag kunde definitivt inte känna igen mig i det självförtroendet vissa av texterna har. Men, idag ger det mig både glädje och energi och på en bra dag kanske till och med lite självförtroende av att lyssna på dom.

Artisten jag har valt för denna del är Meghan Trainor. Jag tycker personligen att hon är en fantastisk artist som visar att man behöver inte vara som alla andra för att tycka om sig själv. Det är okej att vara annorlunda, och det tycker jag är oerhört viktigt att förmedla till dom som kämpar med sitt självförtroende. Jag har tagit ur vissa stycken från tre olika låtar och även översatt dom till svenska.

 Låt nr.1 ”NO”
”Thank you in advance, I don’t wanna dance (nope)
I don’t need your hands all over me
If I want a man, then I’mma get a man
But it’s never my priority
I was in my zone, before you came along
Don’t want you to take this personal”

Översatt :
”Tack på förhand, jag vill inte dansa (nej)
Jag behöver inte dina händer över hela mig
Om jag vill ha en man, då skaffar jag mig en man
Men det är aldrig min prioritering
Jag var i min zon, innan du kom
Vill inte att du ska ta detta personligt”

Man måste inte ha en pojkvän eller en man i sitt liv för att må bra. Och man har full rätt att säga NEJ till dom som vill närma sig dig, om du inte vill det.
Om du själv har valt att vara singel och vill vara det ett tag, så är det ditt val och du har full rätt att vara det!


Låt Nr. 2 ”I’m a lady”
I talk with a mouth full
But I couldn’t be sweeter
Yep, I’m a cutie in my own way
I won’t play, follow the leader
And I don’t look like them (But I ain’t worried about it)
I don’t talk like them (But I ain’t worried about it)
But I know I’m a gem
I ain’t worried about it, I ain’t worried about it
’Cause I’m a lady

Översatt :
”Jag talar med en mun full
Men jag kunde inte vara sötare
Japp, är jag en sötnos på mitt eget sätt
Jag vill inte spela, följa ledaren
Och jag ser inte ut som dem (men jag är inte orolig för det)
Jag pratar inte som dem (men jag är inte orolig för det)
Men jag vet jag är en pärla
Jag är inte orolig för det, jag är inte orolig för det.
För jag är en dam”

Självklart är det så att alla tjejer inte är detsamma, vi är alla olika. Men jag personligen kände igen mig i just denna text då jag har en tendens att prata väldigt mycket och jag ser definitivt inte ut som någon fotomodell, men det är okej. Vi är alla så mycket mer än bara vårt utseende, och vi förtjänar alla att känna oss säkra i oss själva och stolta för den man är. Och det är det som är det viktigaste, vem man är inuti, inte vad som är på ytan.


Låt nr. 3 ”Me too”
”Who’s that sexy thang I see over there?
That’s me, standin’ in the mirror
What’s that icy thang hangin’ ’round my neck?
That’s gold, show me some respect
I thank God every day
That I woke up feelin’ this way
And I can’t help lovin’ myself
And I don’t need nobody else”

Översatt :
”Vem är denna sexiga sak jag ser där?
Det är jag, som står i spegeln
Vad är den isiga saken som hänger runt min hals?
Det är guld, visa mig lite respekt
Jag tackar Gud varje dag
Att jag vaknade och känner såhär
Och jag kan inte hjälpa att älska mig själv
Och jag behöver ingen annan”

Detta är den låten jag hade svårast att känna igen mig i, eftersom det (personligen) i stort sett aldrig händer att man tycker att man själv är sexig, eller säger till mig själv att jag är det. Men det gör inget! Bara att sjunga med i låten är både befriande och kul. Det är så viktigt att kunna tycka om sig själv på ett hälsosamt sätt, eller jobba på att lära sig att göra det, och att kunna göra det singel eller ej.

/Rebecca


Power of Music – Låtar med ett syfte – del 2
Power of Music – Låter med ett syfte – del 3