Påsken har så länge jag kan minnas, varit min favorithögtid. När jag var yngre var det en spännande tid som innebar utklädning till påskkäring.
I min familj har vi länge haft att vi får leta efter våra ägg med godis i, och det hänger fortfarande kvar som en stor höjdpunkt hos mig.

Jag tycker påsken är skön eftersom den är hyfsat enkel. Tänker att t ex julen inte är på samma vis, där är det mer styrt hur en ”ska” göra som att dela ut julklappar. Vi brukar ha det förhållandevis lugnt med bara familjen. Påskafton innehåller matlagning med tillhörande äggmålning samt godis i lite större mängd än vanligtvis. Oftast åker jag hem till min mamma någon dag innan då det ofta blir att ta det lugnt.

När det är påsk är våren på ingång känner jag. Det är helt klart ett stort plus. Det är mysigt när solen lyser och en ser att blommorna är på väg ute i naturen.

En annan fin sak med påsken är när vi bakar. Nedan är min absoluta favoritbakelse till påsk.
Rulltårta med vispgrädde samt persikahalva så det ser ut som stekt ägg.

Bild: Alice