Hej!

Jag heter Rebecca Merkaj och bor i Helsingborg tillsammans med min man. Jag är född 1995 och är uppväxt i Borås trakten.

Jag fick som barn diagnoserna adhd och asperger och i vuxen ålder ptsd. Jag skriver om mina erfarenheter med mina diagnoser samt min erfarenhet av att ha kämpat med och övervunnit ätstörningar, mobbning och djup depression bland mycket annat.

Jag hoppas mina texter kan vara till någon nytta och uppmuntran! 

 / Rebecca

 

Covid-19 och diagnoser

Covid-19 och diagnoser

Pandemin som nu pågått i över ett år har påverkat de flesta av oss på ett eller annat sätt. För mig personligen har jag upplevt en extrem sorts utmattning

läs mer
Eftereffekt av skilsmässa

Eftereffekt av skilsmässa

– Jag har hört ifrån andra vars föräldrar skilt sig och hur mycket det påverkade dom. Vissa har till och med sagt att det är det värsta dom gått igenom i livet.

läs mer
Till alla föräldrar

Till alla föräldrar

När man får barn så vet man oftast inte om det barnet kommer ha diagnoser, handikapp eller andra svårigheter. Det är just därför jag vill dela med mig av mina tankar till er föräldrar som kämpar febrilt för ert barn, trots motgångar av alla möjliga slag.

läs mer
Den dagliga kampen med dåligt självförtroende

Den dagliga kampen med dåligt självförtroende

– Jag har sen jag kan minnas alltid haft dåligt självförtroende. Jag kommer också ihåg när jag började jämföra mig med andra, och det var på dagis. Jag tyckte de andra barnen var finare än mig och jag förstod inte varför inte jag hade några vänner…

läs mer
Dold missbildning

Dold missbildning

– Detta är bara något som jag själv tyckt varit lite småkul att göra research om, bland alla andra konstigheter och diagnoser jag lever med.

läs mer