Mitt namn är Elin

En glad och framåt tjej som tycker om att träffa nya människor och prova på nya saker.
Jag har min bas i Häljarp utanför Landskrona och har sedan Juni 2019 avslutat en gymnasieutbildning på sammanlagt 5 år vid Riksgymnasiet i Kristianstad.

Jag tampas också med mina två funktionshinder i min vardag, jag föddes med en CP-skada som framförallt påverkar mina ben och med på köpet kom också högfungerande autism.

Det jag hoppas få ut som skribent på funkar, är att jag kan hjälpa ungdomar i liknande situationer och människor med funktionshinder i alla dess former.

Har de någon gång tvivlat på sig själv på grund av sitt funktionshinder så vill jag att ett hopp ska väckas hos de inombords när de läser mina texter och tar del av mitt liv, det är min mission. Visst har man bra och dåliga dagar i livet, det har alla och  jag vill visa  att det till största delen är likadant för oss som har rörelsehinder och har rullstol. Att man är som vilken människa som helst men att man kan behöva lite extra hjälp  ibland med att sätta ihop vissa bitar av livspusslet men jag vill också påminna människor är och att varje individ  oavsett funktionshinder eller svårighet är en fantastisk tillgång i det som heter livet!

Vill ni läsa mer om mig och få ytterligare en inblick i mitt liv så besök gärna min blogg:

https://klubbenprinsessan.blogg.se

/Elin

Ur en förälders perspektiv

Ur en förälders perspektiv

En Jämförelse mellan del 1 och 2 – En vardag med autism (avslutande del) Under arbetet med min artikelserie “att leva med Autism” så har jag kommit fram till eftersom båda mina föräldrar blivit intervjuade att jag skulle vilja jämföra deras intervjuer med varandra. Liknar deras upplevelse kring vardagen varandra eller har någon av de svarat på någon fråga eller ett sätt som inte den andra gjort?

läs mer
Elin – Att flytta hemifrån

Elin – Att flytta hemifrån

Lyssna på Elin när hon berättar om att flytta hemifrån. Då Covid-19 restriktioner råder har vi spelat in på distans och ljudet kan vara lite sämre.

läs mer
Men Mitt liv då!?

Men Mitt liv då!?

– Även om jag till och från haft en dålig tro på mig själv som person så har jag aldrig varit speciellt orolig för hur samhället skulle ta emot mig,

läs mer
Med andra ögon

Med andra ögon

– Jag har alltid trott eller inbillat mig att musik inte har haft någon speciell betydelse i mitt liv, att jag liksom med så mycket annat i mitt liv skulle klara mig lika bra utan det. Det intressanta är dock att jag nu har insett att jag faktiskt överbevisat mig själv gällande det påståendet.

läs mer
En vardag med Autism: Del 1

En vardag med Autism: Del 1

Olika synvinklar och synsätt är alltid bra, tycker Elin. För att även om samma frågor ställs till olika personer så är det inte säkert att exakt samma svar ges. I den här första delen av denna artikelserie om ”En vardag med autism” har Elin intervjuat sin pappa.

läs mer
En vardag med Autism: Del 2

En vardag med Autism: Del 2

Olika synvinklar och synsätt är alltid bra, tycker Elin. För att även om samma frågor ställs till olika personer så är det inte säkert att exakt samma svar ges. I den här första delen av denna artikelserie om ”En vardag med autism” har Elin intervjuat sin mamma.

läs mer
En vardag med autism del 3

En vardag med autism del 3

“Jag tror att gud tänkte till med lite extra omsorg när han gav mig just en tvillingsyster”. Ibland känner jag på det sättet när jag tänker på vilket “mirakel” det egentligen är att jag har en tvillingsyster. Jag tror enbart på att jag hade “tur” utan det måste ha...

läs mer