Mitt namn är Elin

En glad och framåt tjej som tycker om att träffa nya människor och prova på nya saker.
Jag har min bas i Häljarp utanför Landskrona och har sedan Juni 2019 avslutat en gymnasieutbildning på sammanlagt 5 år vid Riksgymnasiet i Kristianstad.

Jag tampas också med mina två funktionshinder i min vardag, jag föddes med en CP-skada som framförallt påverkar mina ben och med på köpet kom också högfungerande autism.

Det jag hoppas få ut som skribent på funkar, är att jag kan hjälpa ungdomar i liknande situationer och människor med funktionshinder i alla dess former.

Har de någon gång tvivlat på sig själv på grund av sitt funktionshinder så vill jag att ett hopp ska väckas hos de inombords när de läser mina texter och tar del av mitt liv, det är min mission. Visst har man bra och dåliga dagar i livet, det har alla och  jag vill visa  att det till största delen är likadant för oss som har rörelsehinder och har rullstol. Att man är som vilken människa som helst men att man kan behöva lite extra hjälp  ibland med att sätta ihop vissa bitar av livspusslet men jag vill också påminna människor är och att varje individ  oavsett funktionshinder eller svårighet är en fantastisk tillgång i det som heter livet!

Vill ni läsa mer om mig och få ytterligare en inblick i mitt liv så besök gärna min blogg:

https://klubbenprinsessan.blogg.se

/Elin

Elin – Om psykisk ohälsa

Elin – Om psykisk ohälsa

Idag är det faktiskt- passande nog Podcastens dag, därför tänkte jag att jag skulle spela in ett litet poddavsnitt  – och i dagens podd tänkte jag att jag skulle prata om psykisk ohälsa.

läs mer
Internationella dagen mot diskriminering

Internationella dagen mot diskriminering

 “Din j*vla cp-unge du är helt cp” skriver så fult så att man knappt kan läsa vad du skriver och du är så dum som inte ens kan stå på dina ben. Folk vill bara vara din vän för att köra din rullstol”.

läs mer
Väldigt mycket tacksamhet

Väldigt mycket tacksamhet

-Jag känner att jag är lite dålig på att skriva om det som faktiskt är positivt för det är ju så att även om jag har ett ganska stort hjälpbehov och är begränsad av mina funktionshinder på olika sätt så är det långt ifrån bara negativt.

läs mer
Ur en förälders perspektiv

Ur en förälders perspektiv

En Jämförelse mellan del 1 och 2 – En vardag med autism (avslutande del) Under arbetet med min artikelserie “att leva med Autism” så har jag kommit fram till eftersom båda mina föräldrar blivit intervjuade att jag skulle vilja jämföra deras intervjuer med varandra. Liknar deras upplevelse kring vardagen varandra eller har någon av de svarat på någon fråga eller ett sätt som inte den andra gjort?

läs mer
Elin – Att flytta hemifrån

Elin – Att flytta hemifrån

Lyssna på Elin när hon berättar om att flytta hemifrån. Då Covid-19 restriktioner råder har vi spelat in på distans och ljudet kan vara lite sämre.

läs mer