Hej! Mitt namn är Elin och jag är en ny skribent här på funkar.skane.se.

Jag skulle beskriva mig själv som en glad och framåt tjej som tycker om att träffa nya människor och prova på nya saker.
Jag har min bas i Landskrona där jag växt upp men jag bor också i Kristianstad där jag går i skolan i veckorna, jag blir 19 år i november.  Jag tampas också med mina två funktionshinder i min vardag, jag föddes med en CP-skada som framförallt påverkar mina ben och med på köpet kom också högfungerande autism.

Det jag hoppas få ut som skribent på funkar, är att jag kan hjälpa ungdomar i liknande situationer och människor med funktionshinder i alla dess former.

Har de någon gång tvivlat på sig själv på grund av sitt funktionshinder så vill jag att ett hopp ska väckas hos de inombords när de läser mina texter och tar del av mitt liv, det är min mission. Att visa att ett liv som funktionsnedsatt eller rullstolsburen faktiskt inte är antingen pest eller kolera utan det för det mesta är helt underbart och att man är som vilken människa som helst men att man kan behöva lite extra hjälp med en del bitar i livspusslet.

Att skriva har jag erfarenhet av sedan skoltiden, det är en uttrycksform som jag alltid tyckt om att använda mig av och sedan fyra år tillbaka driver jag en egen blogg, www.klubbenprinsessan.blogg.se Där kan man gå in om man vill ha mer inblick i mitt privata liv och vad det innebär och även ta del av mitt största intresse som är kungligheter.

Jag hoppas att jag med mina erfarenheter ska kunna hjälpa många samt med en liten krydda av min enorma livsglädje. (:

Väl mött!

/Elin

“- Önskar du inte att du kunde gå?”

Elin har svarat på ett dussin frågor om mitt funktionshinder genom åren. Det var framför allt vanligt när hon var yngre och klasskamrater frågade om saker som: – Varför kan du inte gå? – Kan du inte gå själv? men framförallt så var frågan “- Önskar du inte att du kunde gå”? den vanligaste.

Nobeldagen den 10:e December

Årets glittrigaste fest är här, Nobeldagen! Ikväll ska kungligheterna åter stråla som stjärnor i sina galaklänningar respektive kostymer och framstående vetenskapsmän och kvinnor ska prisas för sina upptäckter i blå hallen i Stockholm och ta emot priset ur kungens hand.