Hej!

Mitt namn är Linnéa och jag är född 2003 och har diagnoserna ADHD och autism.  Jag bor i Eslöv tillsammans med mina föräldrar, bror som inte är hemma så mycket och våra djur. Plus i kanten en storasyster som flyttat hemifrån men kommer på besök lite då och då.

Mina största intressen här i livet – dvs även mina enda intressen – är allt som har med djur och göra, musik och sång, traditionell ritning och digital ritning och datorspel.

Jag har alltid gillat att skriva och uttrycka mina känslor och annat genom ord och har skrivit väldigt mycket noveller som i slutändan aldrig blivit publicerade någonstans.

I mina artiklar hade jag tänkt att dela med mig av min vardag med mina diagnoser, familj, skola och andra grejer som på något sätt kanske kan vara till hjälp till andra med liknande problem.

Jag hoppas att ni kommer att tycka om mina artiklar och att dom är till någon nytta för andra.

/Linnéa

Intervju med mamma

Intervju med mamma

-Jag har länge funderat på att göra en intervju med mamma angående hur jag var som barn, hur man märkte av mina diagnoser

läs mer
Bup var inte till hjälp.  

Bup var inte till hjälp.  

-Någon gång i oktober eller november år 2020 så gick mitt mående åt skogen. Det var någonting som gjorde att
allting bara rasade och jag gick in i väggen igen. Ingenting var roligt längre, jag sov för att få tiden att gå fortare. Stannade uppe längre än jag brukade. Jag var även rädd för vad jag själv kunde göra mot mig själv.

läs mer
Julen då och nu!

Julen då och nu!

Vi som växte upp på 70 och 80-talet fick traditioner som för oss lever även idag. Men oavsett har alla haft olika traditioner som följt kommande generationer. Så här ser vi i redaktionen på julen då och nu…

läs mer
Återvända till skolan

Återvända till skolan

Dom senaste åren i skolan har varit väldigt tuffa för mig. Frånvaron har varit upp och ner, hur saker och ting har gått har varit helt baserat på mitt mående.

läs mer
Vad betyder Simba för mig?

Vad betyder Simba för mig?

-Tidigare så har jag gjort en text om varför musiken är så viktig för mig, men ännu har jag inte skrivit någonting om hur viktigt det är för mig att ha djur i min närhet. Speciellt min hund Simba. Vi skaffade Simba sommaren 2020, efter att en av våra hundar Akira gick bort sommaren 2019.

läs mer
Mitt mående idag

Mitt mående idag

– Senaste gången jag verkligen skrev om bara mitt mående var nog 2019, så det var ett tag sen. En hel del har skett sen dess och det är inte bara bra saker. 

läs mer
Hur går skolan idag?

Hur går skolan idag?

– Här kommer jag igen, cirka ett år senare tillbaka med en artikel om min skolgång. Till sommaren blir jag arton och jag går fortfarande på IMA – IMA står för individuellt alternativ –  och läser upp mina betyg.

läs mer