Hallå alla glada!

Jag heter Emelie och jag är född år 2001. Jag har en genmutation vilken resulterar i en grav synnedsättning och mycket svaga muskler i benen, därför sitter jag det mesta av min tid i rullstol. Jag är intresserad av att skriva, därför är jag så glad att jag fått möjligheten att vara en del av funkar.skane.se. Utöver skrivandet tycker jag mycket om musik och fotografering, och att gå på konserter är något av det bästa jag vet. Det är en otroligt häftig känsla när man ser en riktigt bra artist och man känner hur musiken dunkar i hela kroppen.

Jag brinner för att krossa fördomar om funktionshinder och visa att vi klarar av mycket mer än vad många tror, vilket jag hoppas kunna göra via mina texter. Jag är medlem i flera föreningar för personer med synnedsättning, det är viktigt för mig att träffa andra personer i liknande situation och få utbyta tankar och erfarenheter. Genom dessa föreningar har jag träffat många underbara människor, vilket jag är så tacksam för.

Jag bor tillsammans med mina föräldrar och vår hund Kellie. Min familj betyder otroligt mycket för mig, både för att de hjälper mig med sådant jag inte klarar av på grund av mina handikapp, men också för att vi har så roligt tillsammans. Jag är en mycket aktiv person och att gå på olika typer av träningspass är en stor del av mitt liv. Det hjälper mig att stärka muskulaturen i kroppen och det gör mig på gott humör. Jag vistas hellre utomhus än inomhus, framför allt under sommartid.  Inte sällan kan grannarna se mig köra runt i min elrullstol i närområdet, alltid med musik, en ljudbok eller någon podcast i hörlurarna. Det är inte dumt det.

Hoppas ni tycker om mina artiklar!

/Emelie

Vad är det egentligen för fel på mig?

Vad är det egentligen för fel på mig?

– Genom åren har jag genomgått många undersökningar, men ändå levt i ovisshet om vad det faktiskt är för fel på mig. Det var först för två år sedan som jag äntligen fick reda på vad det är som orsakar mina svårigheter.

läs mer
Hôtel Eggers i Göteborg

Hôtel Eggers i Göteborg

Här om veckan hade jag och min mamma en mysig helg tillsammans i Göteborg. Vi bodde på Hôtel Eggers som ligger på Drottningtorget precis vid Centralstationen i Göteborg. Det är en väldigt gemytlig atmosfär på hotellet och när jag var där så ville jag knappt åka därifrån.

läs mer
Det kunde varit värre

Det kunde varit värre

När man lever med ett handikapp, oavsett vilket, så tror jag det är lätt att man fokuserar mycket på sina egna svårigheter. För att inte bli bitter och se ner på sig själv så är det därför viktigt att tänka så positivt som möjligt.

läs mer
Fotografering – Ett intresse för en synskadad

Fotografering – Ett intresse för en synskadad

För ett tag sedan fastnade jag däremot för något som är otippat att man gör som synskadad, nämligen att fotografera. Eftersom jag ofta får frågan om hur jag gör när jag fotograferar, så ska jag berätta om det i den här artikeln.

läs mer
Mobilanvändning för synskadade

Mobilanvändning för synskadade

– I dagens samhälle är mobiltelefonen mer eller mindre en del av mångas vardag. Jag är gravt synskadad och på grund av det får jag ibland frågan hur jag kan använda en mobil.

läs mer
Att acceptera sina handikapp

Att acceptera sina handikapp

– Hur lätt är det egentligen att acceptera sina handikapp? Jag försöker tänka att mina handikapp bara finns där och att jag helt enkelt får leva med det, men ibland är det inte så lätt.

läs mer
Sommarläsning av Jonas Helgesson

Sommarläsning av Jonas Helgesson

Ännu en gång närmar sommaren sig med stormsteg och under varma sommardagar är något av det bästa jag vet att sitta i en solstol och lyssna på ljudböcker. För två somrar sedan upptäckte jag en författare som jag fastnade för direkt. Han heter Jonas Helgesson, han har...

läs mer
Corona-tips

Corona-tips

– Hoppas ni fått ut något av mina Corona-tips och att de kan hjälpa er i er vardag.. Dessa Corona-tips är högst personliga och det är inte alls säkert att de fungerar för alla, men jag hoppas kunna hjälpa någon.

läs mer