Hallå alla glada!

Hej på er!
Jag heter Emelie och jag föddes år 2001. Jag föddes med en genmutation som resulterade i en grav synnedsättning och ett rörelsehinder som gör att jag idag sitter den mesta av min tid i rullstol. Jag är intresserad av att skriva och jag är glad att kunna dela med mig av mina texter här på funkar.skane.se. Utöver skrivandet tycker jag mycket om att träna, vara ute i naturen och umgås med familj och vänner – de betyder oerhört mycket för mig. Att gå på konserter är något av det bästa jag vet, det är en otroligt häftig känsla när man hör en riktigt bra artist och musiken dunkar genom hela kroppen.

Jag brinner för att krossa fördomar om personer med funktionshinder och visa att vi klarar av mycket mer än vad många tror, vilket jag hoppas kunna göra via mina texter. Jag är engagerad i föreningar för personer med synnedsättning, det är viktigt för mig att träffa andra personer i liknande situation och få utbyta tankar och erfarenheter. Genom dessa föreningar har jag träffat många underbara människor och vi har en fantastisk gemenskap. Vi åker på spännande aktiviteter och prova på saker vi aldrig kunnat drömma om.

Hoppas ni tycker om mina artiklar!

/Emelie

Färgseende

Färgseende

Ibland kan jag inte definiera färgen på ett föremål. Vid andra tillfällen är jag så gott som säker på vilken färg ett föremål har, men sedan får jag höra från någon seende att det har en helt annan färg.

läs mer
Om jag inte hade tränat

Om jag inte hade tränat

Mitt rörelsehinder kommer aldrig försvinna. Däremot gör jag vad jag kan för att det inte ska bli sämre, och jag har så roligt medan jag gör det.

läs mer
Jag körde bil!

Jag körde bil!

Många personer med synnedsättning har en dröm om att en dag få ta körkort, en dröm som vi vet aldrig kommer gå i uppfyllelse, om inte…

läs mer