Hallå alla glada!
Jag heter Emelie och är född 2001. Jag är född med en genmutation, vilket innebär att jag är både gravt synskadad och rullstolsburen. Jag ser ungefär 1% på varje öga, och kan gå korta sträckor med stöd. Jag är aktiv i flera föreningar för personer med synnedsättning, där vi får hitta på olika aktiviteter tillsammans. För mig är det viktigt att dela tankar och erfarenheter med andra personer med funktionsnedsättningar, vilket jag kommer göra genom mina artiklar.

Jag är väldigt intresserad av musik och just nu studerar jag estetisk musik på gymnasiet. Jag trivs väldigt bra och känner att jag utvecklats väldigt mycket på de snart två år jag gått där. Jag älskar att gå på konserter, framför allt på sommaren. Det är en sådan häftig känsla när man ser någon riktigt bra artist, och man känner hur musiken dunkar genom hela kroppen. Då mår jag som bäst!

Jag bor i utkanten av Helsingborg tillsammans med mina föräldrar och vår hund Kellie. Kellie är en Golden Retriever på snart elva år som älskar sol och värme, precis som jag. Vi har en stor trädgård, vilket är perfekt för mig som tycker om att vara ute i naturen. Vi bor i ett lugnt område, vilket gör att jag kan gå ut och gå själv, antingen med rullator eller rullstol.

Jag tränar på Friskis&Svettis tillsammans med min mamma. Det är viktigt för mig att hålla igång, för att mina ben ska orka bära mig och för att jag ska kunna gå så mycket som möjligt. Jag har också simmat i stort sätt hela livet, eftersom det är en perfekt träningsform för mig. Då får jag träna hela kroppen, utan att belasta den. Min familj betyder väldigt mycket för mig, och de stöttar alltid mig i allt jag gör.

Hoppas ni kommer tycka om mina artiklar

//Emelie

En vanlig dag med mina handikapp – Del 2

-Alla som har min typ av handikapp lever sitt liv på olika sätt och har även olika strategier för att hantera sin situation, men i den här artikeln ska ni få läsa om hur mina handikapp påverkar mitt liv rent praktiskt. I den här andra delen av artikeln kommer jag fokusera på hur min fritid ser ut och hur den fungerar.

En vanlig dag med mina handikapp – Del 1

– Alla som har min typ av handikapp lever sitt liv på olika sätt och har även olika strategier för att hantera sin situation, men i den här artikeln ska ni få läsa om hur mina handikapp påverkar mitt liv rent praktiskt. I den här första delen av artikeln kommer jag fokusera på min skolsituation.