Hallå alla glada!

Hej på er!
Jag heter Emelie och jag föddes år 2001. Jag föddes med en genmutation som resulterade i en grav synnedsättning och ett rörelsehinder som gör att jag idag sitter den mesta av min tid i rullstol. Jag är intresserad av att skriva och jag är glad att kunna dela med mig av mina texter här på funkar.skane.se. Utöver skrivandet tycker jag mycket om att träna, vara ute i naturen och umgås med familj och vänner – de betyder oerhört mycket för mig. Att gå på konserter är något av det bästa jag vet, det är en otroligt häftig känsla när man hör en riktigt bra artist och musiken dunkar genom hela kroppen.

Jag brinner för att krossa fördomar om personer med funktionshinder och visa att vi klarar av mycket mer än vad många tror, vilket jag hoppas kunna göra via mina texter. Jag är engagerad i föreningar för personer med synnedsättning, det är viktigt för mig att träffa andra personer i liknande situation och få utbyta tankar och erfarenheter. Genom dessa föreningar har jag träffat många underbara människor och vi har en fantastisk gemenskap. Vi åker på spännande aktiviteter och prova på saker vi aldrig kunnat drömma om.

Hoppas ni tycker om mina artiklar!

/Emelie

En uppsats om autism

En uppsats om autism

-Jag har lärt mig väldigt mycket och fått en större förståelse för diagnosen, samtidigt som jag insett hur otroligt bred den är.

läs mer
Stressfraktur

Stressfraktur

En dag med ovanligt mycket fysisk aktivitet resulterade i en överbelastad fot. Jag fick en stressfraktur och var mer begränsad än vanligt under lång tid.

läs mer
Kramens Dag

Kramens Dag

-Som gravt synskadad kan man inte alltid veta vem som kommer fram och kramar en, man får bara hålla tummarna att det är någon man känner.

läs mer
Body Positivity

Body Positivity

– Alla som har ett synligt funktionshinder sticker ut från normen i vårt samhälle, oavsett om man sitter i rullstol, har en synlig synnedsättning, använder hörapparat, har en amputerad arm eller någon hudsjukdom. Enligt mig borde alla dessa människor också räknas som kroppspositiva.

läs mer
Hånskratt

Hånskratt

Ett gott skratt förlänger livet, men hånskratt är undantaget som bekräftar regeln.

läs mer
Mina behov

Mina behov

Här om veckan diskuterade vi behov i skolan, vilka behov vi har som människor och vilka behov som tillkommer när man har någon form av funktionsnedsättning. Detta fick mig att börja reflektera över min egen situation och jag började inse att jag inte har så bra insikt i mina behov.

läs mer