Hallå alla glada!

Jag heter Emelie och jag är född år 2001. Jag har en genmutation vilken resulterar i en grav synnedsättning och mycket svaga muskler i benen, därför sitter jag det mesta av min tid i rullstol. Jag är intresserad av att skriva, därför är jag så glad att jag fått möjligheten att vara en del av funkar.skane.se. Utöver skrivandet tycker jag mycket om musik och fotografering, och att gå på konserter är något av det bästa jag vet. Det är en otroligt häftig känsla när man ser en riktigt bra artist och man känner hur musiken dunkar i hela kroppen.

Jag brinner för att krossa fördomar om funktionshinder och visa att vi klarar av mycket mer än vad många tror, vilket jag hoppas kunna göra via mina texter. Jag är medlem i flera föreningar för personer med synnedsättning, det är viktigt för mig att träffa andra personer i liknande situation och få utbyta tankar och erfarenheter. Genom dessa föreningar har jag träffat många underbara människor, vilket jag är så tacksam för.

Jag bor tillsammans med mina föräldrar och vår hund Kellie. Min familj betyder otroligt mycket för mig, både för att de hjälper mig med sådant jag inte klarar av på grund av mina handikapp, men också för att vi har så roligt tillsammans. Jag är en mycket aktiv person och att gå på olika typer av träningspass är en stor del av mitt liv. Det hjälper mig att stärka muskulaturen i kroppen och det gör mig på gott humör. Jag vistas hellre utomhus än inomhus, framför allt under sommartid.  Inte sällan kan grannarna se mig köra runt i min elrullstol i närområdet, alltid med musik, en ljudbok eller någon podcast i hörlurarna. Det är inte dumt det.

Hoppas ni tycker om mina artiklar!

/Emelie

Att planera höstkurs

Att planera höstkurs

– En mycket intressant helg är nu till sin enda. Den var både rolig och lärorik och jag känner att jag får chansen att utvecklas hela tiden.  

läs mer
Konsertsommar 2021

Konsertsommar 2021

– Något som skänker mig oerhört mycket glädje är att lyssna på livemusik och skapa härliga konsertminnen tillsammans med familj och vänner

läs mer
Om valet var mitt

Om valet var mitt

-Det finns både fördelar och nackdelar med att ha ett funktionshinder, men frågan är: Vad väger tyngst?

läs mer
En dag utan mina handikapp

En dag utan mina handikapp

– Det finns så mycket jag som gravt synskadad och rullstolsburen inte kan göra, så om jag hade sluppit mina svårigheter för en dag, vad skulle jag göra då?

läs mer
Man vänjer sig… eller?

Man vänjer sig… eller?

– Kan man vänja sig vid att ha ett funktionshinder? Kommer man en dag bli så van vid sina svårigheter att man inte längre tänker på dem? Kommer det en dag i framtiden då dåligt bemötande inte längre påverkar en?

läs mer
Laptop och talsyntes

Laptop och talsyntes

Att lära känna och ta till sig ett nytt hjälpmedel kan vara både svårt och ta tid, framför allt om man själv inte känner något behov av det.

läs mer