Alice Barnholdt

Hej, Alice heter jag.
Född i Helsingborg, bor i Kristianstad sedan jag började gymnasiet 2008.

Jag är en av veteranerna i redaktionen. Förutom att vara skribent här sitter jag i styrelser som jobbar med frågor kring funktionsvariationer. Jag älskar att lyssna på musik, gillar att pussla 500 -och 1000 bitars pussel samt har jag för ett tag sedan hittat Diamond Painting som intresse.

Hästar och katter står mig varmt om hjärtat.

/Alice

 

 

Earth Hour 24 mars 2018

WWF Earth Hour är världens största miljömanifestation med hundratals miljoner människor som uppmanar makthavarna att krafttag för klimatet. Nästa Earth Hour infaller den 24 mars 2018 klockan 20.30-21.30 lokal tid över hela jorden, skriver WWF på sin hemsida.

Svårigheter som inte syns

Ja, jag sitter i rullstol. Men vet ni? Det är det jag nu i vuxen ålder tycker är minst jobbigt.
Ryggmärgsbråck påverkar i många fall det kognitiva. Beroende på var bråcket sitter blir dom fysiska symtomen olika, men dom kognitiva kan fortfarande variera oavsett.

Manifestation kring LSS i Kristianstad

Att gå på toaletten, att få i sig mat eller att kunna gå och lägga sig när en vill. Det är inte självklart för alla människor. Den 3 december 2017 var det Internationella handikappdagen och i samband med detta var det manifestationer mot LSS på många ställen runt om i landet. Bland annat hade vi i Kristianstad för andra året.