Bild: Vit kopp med kaffe och en röd blommaVad karantän har haft för effekt på mig
Hela världen är i stort sett i samma situation just nu med de virus som spridits från land till land. Men kan det möjligen finnas något som helst positivt bland allt detta? Eftersom vi alla är olika så hanterar vi isolering och karantän olika. Men för mig personligen så har det varit positivt att få vara för mig själv. Att få vila både kropp och sinne och fokusera på att göra saker som ger mig ro. Så som att ta mig en go kopp kaffe och måla eller läsa. Kolla filmer och städa likaväl som att sortera saker jag har inte hunnit innan, bland mycket annat.

Vill dock påminna om att jag inte på något sätt menar att förminska den sorg som många gått igenom på grund av detta virus. Detta är utifrån mitt eget perspektiv och upplevelse utifrån mina diagnoser.

En paus från de sociala samspelet
Jag har under de senaste tre åren lärt känna många underbara människor och fått många riktigt fina och nära vänner. Och då medföljer den här delen av att man umgås och ses ofta, man hittar på flera olika saker och man bjuder hem folk och vise versa. Det är också sällan man bara är två, det blir ofta vi drar ihop ett gäng och hittar på saker med. Vilket självklart är väldigt kul och fortfarande lite nytt för mig i och med att jag aldrig haft så många vänner och ett så socialt och aktivt liv som jag har nu.

Men med det sagt så är mina diagnoser fortfarande kvar och påverkar mig fortfarande. Jag älskar mina vänner, men min sociala kompetens har sin gräns. Och efter tre år fyllda av händelserika saker så är jag väldigt trött rent psykiskt. Så jag får ta pauser ibland. Det händer ofta att jag inte ens har ork att svara på sms eller meddelanden. Min hjärna stänger av och det tar sin tid innan den startar igen så att säga.

Så som avslutning..
Att få spendera tid med mig själv och få vila upp mig ordentligt är rätt underbart för mig i och med mina svårigheter. Så att sitta i isolering/karantän har inte påverkat mig negativt. Snarare gett mig mer tid att slappna av, återhämta mig och fokusera och planera inför saker som komma skall. Jag ska till exempel flytta den 1 maj. Så detta har också hjälpt mig att kunna ha fokus på packning och allt som ingår inför en flytt.

Har sagt det förr och kommer säkerligen att säga det igen. Det finns alltid något positivt i det negativa.

/Rebecca