Bild: Muskens dagI dag är det Musikens dag. Denna dag är värd att fira tycker jag som älskar musik.

Jag står otåligt och väntar på bussen som aldrig tycks komma. Jag tar upp min mobil och mina hörlurar och börjar lyssna på musik. Då känns det som om tiden går fortare. Väl inne i bussen hjälper musiken mig att stänga ute intryck och ljud. Musiken hjälper mig att sålla ut intryck som annars skulle gjort mig trött. Att ha hörlurar på sig signalerar också tydlig att jag vill vara i fred och inte vill prata med någon. Vilket jag tycker är skönt, särskilt på morgonen när jag är trött.

Val av musik
Vad jag väljer att lyssna på för typ av låt varierar. Är jag pigg en morgon föredrar jag att lyssna på en glad upptempo låt. Är jag däremot tröt blir det en lugnare låt. Det finns så mycket bra musik att välja på vilket kan göra det svårt att bestämma vad jag vill höra på.

Musiken i mitt liv
Jag har alltid gillat musik. Mina föräldrar har berättat att när jag var mindre sjöng jag jämt. Jag var som en radio på hög volym som inte gick att stänga av.
Detta var jobbigt för resten av familjen, men för mig var det ett sätt att få ur mig all energi jag bar på. Det blev ett sätt att varva ner på. Jag mådde helt enkelt bra när jag sjöng.

Min relation till musik
I min familj spelade mestadels svenska låtar. Jag har alltid tyck om svensk musik. Detta kan bero på att jag lärde mig prata engelska senare än andra barn. Engelsk musik var bra men jag förstod inte vad texterna handlade om vilket gjorde att jag kände en starkare relation till svensk musik. Nu när jag blivit äldre och förstår engelska har jag börjat föredra att lyssna på artister som sjunger på engelska.

Dansandes på gatan
När hörlurarna kommer på och musiken strömmar in i mina öron glömmer jag tid och rum. Rytmen i musiken tar över min kropp.Först när jag känner att människor tittar på mig inser jag att jag dansat till en bit av låten.
Jag kan egentligen inte dansa, så det är nog en rolig syn att se att se mig snurra runt på gatan. Men vad vore livet utan ett gott skratt.
Ibland är det bäst att låta sig vara lite tokig om det innebär att man mår bra av det.

Sist men inte minns
Glöm nu inte bort att det är Musikens dag i dag så passa på att ägna dagen åt att lyssna på massa bra musik som du gillar.

/Sofia