Bilden visar olika ljudspår i olika färger, som tillsammans är en låt.

Bilden visar olika ljudspår i olika färger, som tillsammans är en låt.

Musik är en stor del av mitt liv. När jag var liten var jag med i kyrkans kör. Man kan väl påstå att det var där och då som jag upptäckte musikens påverkan på mig själv. Det gick några år i kören och till slut slutade jag där. Hade tröttnat på sjunga bara om religiösa saker. Jag vill också passa på att tillägga att det inte är något fel att sjunga om Jesus och hans vänner, men vad jag menar är att det inte passar mig riktigt.

Gör vardagen roligare – och lättare
Musiken håller mig för det mesta sällskap och jag tycker oftast det gör vardagen så mycket roligare. Ta städa, till exempel. Det finns en del morgnar då det kan hända att jag vaknar på helt fel sida. Det händer väl alla? Vill inte städa. Inbillar mig att det inte behövs, men egentligen vill jag inte städa, för att det aldrig är kul att städa.

När detta händer brukar jag ta mig in i vardagsrummet och starta min hederliga ljudanläggning. Den har jag haft i många år och trots att melodislingorna sprakar från den lite då och då, men den gör ändå så att jag glömmer allt och alla för en liten stund, och ger mig fullt fokus på det som jag ska göra. I det här fallet städa.

Som en bonus slipper jag störa mig på en del av mina grannars eviga dunkande. Ibland undrar jag vad de sysslar med. Det kan hända att jag ibland startar min ljudanläggning bara av den anledningen, och jag brukar aldrig få några klagomål heller.

Musik hjälper mig
I övrigt använder jag musiken nästan som ett verktyg för att bearbeta tankar. Tankarna kan handla om vad som helst. Glada tankar, Ledsna tankar. Dur och moll. Musiken tycker jag förhöjer en känsla, beroende på situation. Överlag tycker jag att det är fascinerande att musik tilltalar mig så pass mycket som det gör.

Jag producerar själv musik
Jag tycker också att musik i sig, är ett utmärkt sätt för mig att vara kreativ. Tycker det är en rätt givande process, det här med att ha en tom kanvas, och sedan få göra något på den. Det är inte så att jag skulle kalla mig för producent. Nej jag produceras mest musik för kul och för att få utlopp för känslor och idéer. Även här är musiken ett sätt för mig att då och då hantera tankar.

/David