Furuboda har varit en betydelsefull del av mitt liv sedan första gången jag deltog i ett solskensläger. Då var jag en blyg fjortonåring som inte visste var jag skulle ta vägen. Jag hade ingen aning om att jag åtta år senare skulle stå på samma plats med ett anställningsavtal i handen och förväntas föreläsa inför tusentals människor.
Innan jag tog studenten sökte jag jobbet som ambassadör på Furuboda. Ett par veckor före skolan var slut gick jag på anställningsintervju och strax därefter fick jag det glädjande beskedet att jag hade jobb till hösten. Till en början kändes det skrämmande och spännande på samma gång och jobbet visade sig vara både roligt och utmanande.

Emma Min huvudsakliga arbetsuppgift är att föreläsa om livet med funktionsnedsättning. Detta gör jag tillsammans med mina två ambassadörskollegor för att öka kunskapen och krossa fördomar. Vi håller föreläsningar på skolor, föreningar, företag och mässor och kan bokas av alla som är nyfikna på våra livsberättelser. När jag inte är ute och föreläser sitter jag på vårt kontor på Furuboda där jag arbetar med att boka och planera föreläsningar. Jag ansvarar även för en del av Furubodas hemsida.

 

Furuboda är och kommer alltid att vara en betydelsefull del av mitt liv. Inte bara för att jag haft roligt om somrarna eller för att jag nu har en anställning där, utan för vad min tid på Furuboda har betytt för mig. Från att inte ha vågat prata med någon till att stå i fullsatta lokaler för att berätta om mig och mitt liv är en stor Emmautveckling. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv i mötet med andra och jag kan nu stå för vem jag är. På Furuboda är alla vanliga. Furuboda har fått mig att våga växa.

/Emma