SiggeDet sägs att hunden är människans bästa vän och det är verkligen sant.
Jag har länge velat ha en egen hund och nu är min önskan äntligen uppfylld.

Stolt hundägare
Jag är hundägare sen den 5 november år 2017. Jag har letat hund länge. Förut funderade jag på att skaffa en vuxen hund, men sen fick det bli en valp istället. Jag letade ett tag efter en omplaceringshund, men det var svårt att hitta rätt sort. Jag ville att hunden skulle vara både liten, lurvig och dessutom en hane.
Till slut tänkte jag en gång till och kom fram till att jag skulle ha en valp i alla fall.
Idag är jag en stolt ägare till Sigge, som är en 13 veckor gammal Shih tzu och Beshon havanais.

Jag träffade honom för första gången när han var 5 veckor gammal. Då var han knappt större än min handflata. Nu växer han så det knakar. Ibland får jag en chock när jag inser att han är större än igår. När jag och mina föräldrar var i Sjöbo hos ett par som skulle sälja sina valpar, var Sigge den första som kom fram till mig och när min mamma lyfte upp honom till mig, lade han sig direkt till rätta i mitt knä. Att få hålla den där mjuka varelsen i famnen var en helt obeskrivlig känsla. Det märktes att han tyckte om mig och att han valde mig. Några timmar senare bestämde jag mig. Sigge skulle bli min hund. Idag har jag haft honom i över en månad. Det känns overkligt och jag fattar inte att tiden har gått så fort. Det känns som om han har varit här mycket längre.

Varför Sigge?
Jag har fått frågan varför han heter just Sigge. Förut hade jag en hel rad med hundnamn, men just då hade jag inte kommit på det namnet. Fast redan första gången jag träffade honom, så såg han precis ut som en Sigge, så där och då bestämde jag att han skulle heta det. Och det beslutet ångrar jag inte för en sekund. Inget annat namn kan passa honom bättre.

Hundkärlek och hundtröst
Sigge ger mig så mycket kärlek. Han är precis rätt sorts hund för mig. När jag är ledsen slickar han bort tårar från mina kinder, och när jag har ångest håller han mig sällskap tills jag mår bättre. Han känner om jag mår dåligt och då vill han mer än gärna trösta. Det var en av sak som jag har längtat allra mest efter. Att alltid ha en trogen vän, som tröstar mig när jag mår dåligt. Dessutom ger han mig glädje och energi. Varje morgon innan jag går upp, tar jag upp honom i sängen och myser med honom en stund. Det ger mig kraft och energi att orka möta dagen.

Mycket hjälp
Nu när Sigge är valp behöver jag mycket hjälp av mina assistenter. De hjälper mig med promenader, mat och lite andra grejer. Ibland är det assistenterna som får gå ut med Sigge, för en liten valp måste ofta gå ut direkt och då kan han inte vänta medan jag klär på mig. Men när han är äldre är det meningen att jag ska kunna ta hand om honom själv så mycket som möjligt. Han är ju min hund, så jag vill själv kunna sköta om honom.
Att alltid ha den underbara vovven här hos mig betyder extremt mycket. Han älskar mig och jag älskar honom om hela mitt hjärta. Vår kärlek är intensiv och gränslös. Även om han ibland biter mig med sina sylvassa tänder, så är han bland det bästa som någonsin hänt mig.

/Mikaela