london3

En viktig del av vilken resa som helst är såklart maten. Här kommer några förslag på restauranger som är värda ett besök. Men kom ihåg att det här bara är mina personliga åsikter, absolut inte professionella på något vis.

För det första tycker jag det är väldigt mysigt att äta frukost ute på stan istället för på hotellet – alltså är det inte nödvändigt att hitta ett hotell som erbjuder frukost. Min favorit är att äta Full English Breakfast, vilket består av ägg, bacon, korv, bönor, toast och hash browns och serveras på de flesta pubar som har öppet på förmiddagarna. Jag älskar att sitta på något gammalt, mysigt ställe och äta en stor frukost medan jag planerar dagen.

Lunchställen finns i princip överallt, det är bara att välja och vraka. För en snabb och enkel lunch gillar jag Pret A Manger, en stor restaurangkedja som serverar sallader, smörgåsar, soppor, med mera. Det funkar utmärkt att äta även frukost här.

Middagen är det mål jag ser fram emot mest när jag är i London. Min absoluta favoritrestaurang ligger i Chinatown och heter Leong’s Legend. Se till att prova anka, dumplings och Parsnip puffs – du kommer inte bli besviken!

Var inte rädd att prova nya ställen att äta på. Det finns en ofantlig mängd restauranger i London, så ser du något som verkar intressant, kika på menyn och gå in – så hittade jag mina favoriter. Ser du ett klistermärke på dörren från Tripadvisor brukar det vara ett tecken på att maten är bra. För övrigt är det en god idé att leta på nätet efter restaurangtips och recensioner.

När man ska beställa mat på restauranger kan det vara svårt att höra vad servitören säger, särskilt på ställen med hög ljudmiljö. Samma sak på de flesta ställen där man ska prata med någon, köpa biljetter eller vad som helst. Hur man hanterar det är säkerligen olika för alla, eftersom man har olika svårt att höra. Jag har oftast inga problem, men här är två saker jag brukar tänka på som kan underlätta.

För det första så är det självklart okej att säga va! Men tänk på att det inte heter what på engelska – det är väldigt oartigt att säga så. Använd istället ordet pardon så kommer det gå utmärkt!

För det andra så brukar jag alltid resa tillsammans med någon annan, och då kan jag förlita mig på den personen för att höra. Att be sin resekompis upprepa eller ta över samtalet betyder inte att du på något sätt är mindre självständig – tvärtom, du har insett vad du behöver utifrån dina behov och tvekar inte att be om det. Dessutom befinner du dig för tillfället i en främmande stad och resan dit är väl självständighet om något!

Sista delen av den här serien tar upp promenader, färdmedel och några generella resetips. Håll utkik efter den!

London nästa! – del 1 av 4
London nästa! – del 2 av 4
London nästa! – del 4 av 4

/Ida