När jag har sommarlov vill jag känna att jag lever i nuet. Under sommarlovet finns inga läxor och inga tider som man måste passa. Det är ganska skönt att få ha sovmorgon och inte behöva stressa under dagen.

Föredrar att tillbringa sommarlovet utomhus
Under sommaren har jag tid att göra vad jag vill och när jag vill. Om jag vill gå till stranden eller cykla en hel dag på Ven gör jag det. Om det regnar kan jag däremot titta på en film. Jag försöker vara ute så mycket sommarsom möjligt under sommaren. Dels för att samla energi inför hösten. Dels för att det är roligare att vara utomhus jämfört med att sitta mellan fyra väggar.

En dag på Skåneleden tillsammans med en vän
Nyligen vandrade jag på Skåneleden och njöt av alla underbara dofter och det vackra vädret. Jag gick där på skogsstigen tillsammans med en kompis och skrattade och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi åt vår matsäck i lugn och ro och kände på vattnet vid Dalbys stenbrott. Vi gick minst 17 km men när man har en vän med sig känns vandringen inte så lång. Plötsligt var den dagen slut. Jag hade en massa myggbett, fästingar och rivsår utav alla taggbuskar som jag trängt mig förbi. Men det spelade ingen roll för det är det värt när man kan skratta i sju timmar. Min kompis fick ytterligare ett skratt när vi kom hem. Efter sju timmar utomhus hade jag fått solbränna runtomkring mina solglasögon. När jag tog av mig solglasögonen såg jag ut som en tvättbjörn eftersom jag var vit runt ögonen.

Tid för mina intressen och för mig själv
Det bästa med sommarlov är att jag har tid att göra just det som jag tycker är roligt. Dessutom finns det tid till aktiviteter under sommarlovet som jag inte brukar ha tid till resten av året. Jag gör saker för min egen skull men naturligtvis långt ifrån bara att vandra i skogen. Exempelvis gillar jag att läsa, resa, träna, sola och delta på festivaler. Jag har även börjat intressera mig för att lära mig att spela gitarr och det är något som kräver både tid och tålamod. Det finns hur mycket tid som helst och det finns ingen som säger åt mig vad jag måste göra. Jag tänker inte på morgondagen när jag är ledig. Den känslan av frihet betyder för mig att leva i nuet. Det ger så mycket tillbaka om man tar sig tiden att göra saker som man själv tycker om. Det gör mig glad.

/Mirjana