Fotokollage på Rebecca när hon gifter sig, på hennes pappa, hennes katt, hennes mus, möhippa och poddinspelning.

Fotokollage på Rebecca när hon gifter sig, på Rebecca och hennes pappa, hennes katt, hennes mus, möhippa och poddinspelning.

Början av året

Det var lite utav en tuff början på detta år för mig. Jag kämpade mycket med min ptsd och ångest. Men efter ett tag blev det lite bättre och jag började göra saker igen och umgås med folk. Jag var och hälsade på många vänner, passade hundar och bjöd hem folk på middag. Den 18 februari skrev jag kontrakt för min nya lägenhet och började packa direkt. Efter jag hade flyttat in så var det väldigt kul att få inreda mitt nya hem. Sen i april ändrades dock allt.

Covid-19 och cancer

I april började pandemin sprida sig mer och mer. Redan då försökte man hålla avstånd och inte träffa människor, men det var väldigt svårt. Tog mig ett tag också och börja använda ansiktsmask men började tidigt med handsprit och handskar och avstånd och att inte umgås i för stora grupper.

Men innan allt detta hände så fick jag dåliga nyheter. Min pappa som under några år nu kämpat med cancer fick veta att den hade kommit tillbaka. Han blev sämre och sämre och fick börja med mediciner, kemoterapi och strålning. Han kämpar dock på och vi håller god kontakt och tänker positivt. Min pappa ger inte upp i första taget. Han är en hjälte i mina ögon och jag är med honom hela vägen, alltid. Vi fortsätter kämpa tillsammans som familj.

Kärlek

I maj träffade jag min framtida man. Vi hade känt varandra i tre år redan men aldrig riktigt haft några djupa samtal eller så. Men efter att han tog första steget och bjöd ut mig så blommade vårt förhållande och i oktober gifte vi oss, ett utav de bästa valen jag någonsin gjort!

Allan

Jag hade en liten mus som hette Allan. Jag hade bara haft han i runt ett år när han blev jätte sjuk och dog. Trots att han bara var en mus så tog det rätt hårt på mig. Men nu lider han i alla fall inte längre.

Katt, föreläsning och bröllop

Vi skaffade en katt i september, en liten pojke som fick heta Maximillian. Jag har velat ha katt så länge så detta var verkligen stort för mig. Senare i september fick jag hålla en föreläsning igen vilket alltid är kul! Och den 3 oktober hände det. Då gifte jag mig med den mest lugna, kärleksfulla och omtänksammaste man jag vet. Jag ser det dom ett privilegium att få kalla mig för hans fru.

Som avslut

Det har varit ett väldigt händelserikt år, både fullt med glädje och sorg, lycka och förtvivlan. Men jag kan ändå inte kalla 2020 för det värsta året i mitt liv. Nej, där har varit för många andra år som varit de värsta jag varit med om. Så för mig, personligen, så är jag nöjd. Ser fram emot vad 2021 har att erbjuda.

/ Rebecca