Bild på hallonhjärtan
Det pirrar i kroppen. Ansiktet börjar gå över mot rött. Benen skakar.
Du har svårt att tänka klart och när du ska tala kommer det inte ut ett ljud.

Detta är klara tecken på att du har blivit kär.
Ja, visst är det lite magiskt det där med kärlek. Kärlek är en känsla som slår ut de flesta av kroppens vanliga funktioner.
Man kan bli stående stirrande mot personen man fattat känslor för ur förmåga att göra något.
Detta känns ofta väldigt pinsamt.

Jag är ingen expert på kärlek.
Skulle jag ge mina bästa kärlekstips skulle det vara att alltid vara sig själv. Försök aldrig spela någon du inte är. Om personen i fråga inte gillar dig som du är, då är det ingen att lägga bränsle på. Du är bra precis som du är och det finns säkert någon där ute som gillar dej för den du är.

Specialintresse kan ge nya kontakter
Jag har flera diagnoser, bland annat Aspergers syndrom. Jag funderade på om det fanns några fördelar när man raggar och har en funktionsnedsättning. Först tänkte jag att det inte finns fördelar om man har autism. För många med autism har svårt att ta kontakt med andra människor vilket är en nackdel när man raggar.

Men efter att ha pratat med en kompis som också har autism kom vi fram till att det finns en stor fördel.
Många med autism har specialintressen. Då är man väldigt kunnig inom ett specifikt område. Detta gör att om man möter någon med samma intresse har man mycket att prata om. För mig är det lättare med någon jag inte känner om det är ett ämne jag är intresserad av.

Jag tror att för min del hade det varit lättare att vara ihop med någon med liknade diagnos. Det skulle vara skönt med någon som förstår problemen och svårigheterna jag har och slippa förklara hur man fungerar.
Jag tror att det finns någon för alla. Man behöver bara vänta på rätt person.

/Sofia