JulklappNu är det snart jul, alldeles för snart faktiskt. Jag vet inte hur ni känner men för mig är det mest stress och ångest över julen, man ska alltid visa sig glad och positiv och iallafall för mig kan det vara ganska svårt i vissa perioder.

Jag har alltid haft problem med för mycket ljud på samma gång eller allmänt för höga ljud och mycket människor samtidigt. På julafton känns det som att allt det jag har lite svårare för kombineras och jag har alltid en del ångest under den här tiden på året.

Ett problem jag också har och som jag vet att jag måste jobba med mig själv för är att jag alltid sätter så stor press på mig själv, det här med att vara glad till exempel, måste sätta på mig en mask och en typ av fasad för att inte mina känslor inte ska rinna över, jag vill liksom inte visa för min släkt hur dåligt jag egentligen mår.

Sen är det de där julklapparna. Vad ska man ge till alla? Kommer de tycka om det? Är det bra nog?

Jag och att handla julklappar går alltså inte heller riktigt ihop. Inte bara ska jag komma på vad jag ska köpa till alla utan jag ska också ta mig till köpcentret bland alla människor och faktiskt köpa dom.

Det är nog det jag har mest ångest över faktiskt, om jag tänker efter. Alla blickar jag får när jag går och handlar. När människor som är precis lika stressade över julen som jag är och inte tar hänsyn och går rakt in i mig så att jag ramlar.

Trots all ångest och stress så ska jag såklart ändå försöka göra det bästa jag kan för att ha en så bra jul som möjligt och det hoppas jag att ni också har.

/Amanda