Nu är julen snart här och vad är julen utan lite skoj och mys med familj samt nära och kära?

Julklappsspelet

Bild på Julklappsspelet

Till julen brukar jag och min familj alltid spela ett spel som heter julklappsspelet dagen innan julafton. Leken går ut på att se vem som vinner flest julklappar, men att alla ska få gå därifrån med i alla fall ett paket. 

Vi brukar sätta oss på kvällen innan julafton i vardagsrummet, tända ljus och ta fram snacks och dricka vi tycker om. Kanske även ha en film i bakgrunden om vi känner för det. (Det finns flera varianter på hur man kan spela spelet, men det är såhär vi gör det.) 

Reglerna för spelet är ganska simpla. 
Det som behövs till spelet är 1-2 tärningar, en mobil eller tidtagare till tiden och såklart paketen! Bestäm hur många paket var och en ska ha med sig och vad dom ska kosta styck. Vi brukar köpa 3 var och sätta max priset på 10 kronor.
Sätt er kring ett lagom stort bord och lägg klapparna i mitten, därefter turas man om att slå tärningen – om man får en 1:a eller 6:a betyder det att man får ta ett paket ur högen. När alla paketen är slut så sätter man tidtagaren på 15 minuter – eller mer om man är många personer – och gömmer tidtagaren. När tidtagaren är startad fortsätter man att slå tärningen och får man en 1:a eller 6:a säger man “ God Jul “ plus sitt namn och tar ett valfritt paket av en annan deltagare. När tidtagaren ringer så är spelet slut och man får öppna julklapparna. 

Detta är ett kul sätt att spendera tid med sin familj, nära och kära – eller vem du nu känner för att göra det med – och bara ha en kul stund. 

/ Linnéa