Bilden föreställer en podcast mikrofon

Bilden föreställer en podcast mikrofon

Jag hann inte mer än sluta min normala arbetsdag, ta upp mobilen och scrolla igenom mina sociala medier i en kvart, innan jag blev irriterad. Kort sagt så har det kommit fram att en offentlig person som bland annat driver en podcast, sagt i ett avsnitt att han ”ser ut som ett cp” när han jämför sitt utseende med någon kollega i podden. Varav en tredje kollega i podden skrattar åt det. Skrattar åt det?!

Inte förvånad
Det skrämmer mig och jag vet inte vad som är värst? Att det händer 2021, när man borde veta så mycket bättre, eller att uttalas av en offentlig person. När jag fick se detta, kände jag bara; jaha, igen. Det känns som  att det blivit normalt att uttala sig på detta viset.

Det händer allt för ofta att Cerebral Pares, eller CP används som ett skällsord, eller överhuvudtaget något negativt. Min fråga är varför detta händer 2021?! Varför tycker man det är nödvändigt? Det är ett hån, ett hån mot mig, mot vad jag ser som en del av min identitet, ett hån mot mina vänner, och inte framförallt för ett helt community.

CP – en del av min identitet
Min cerebral pares ser jag som en del av min identitet. Det med all rätt. Ska jag vara ärlig så vet jag inget annat liv. Men en sak vet jag säkert, mitt liv hade inte sett likadant som det idag gör, om det inte vore för min cerebral pares. Helt säkert är också att jag hade gjort allt för att inte ha min cp-skada överhuvudtaget.

Alltför normalt
Därför blir jag ännu mer ledsen att ”normalt funtade” människor så helt bara kan kasta ur sig såna här saker som om det inte vore någonting. Inte betyder någonting. Men det gör det kanske inte heller och jag skulle inte bli förvånad om det kommer försöka sopa under mattan över  det här som hänt med att ”det var ett skämt”.

Ännu en sak jag stör mig angående detta är det finns så många människor som kommer undan med den ursäkten. Man skämtar inte om sånt här… överhuvudtaget.

Dags för en förändring
Det är dags att människor vaknar och framförallt slutar använda en diagnos som ett ord för att utföra mobbing mot någon. Inte heller som ett skämt. Det finns tusen andra saker man kan skämta om.

Det är dags att någon säger ifrån… Dags för förändring i hur man tänker och vad man säger, och hur man uttrycker sig i vårt samhälle, där vi nu lever i den moderna tiden.

Poddaren… Det här var bara så sorgligt, men inget som förvånar mig… överhuvudtaget.

Usch!

Tack för att du läst!


FOTNOT: Den offentliga personen har nu bett om ursäkt.