Eftersom kungligheter är ett stort intresse för mig så fick jag en speciell resa i studentpresent av mina föräldrar. Att åka till Öland och fira kronprinsessans födelsedag.  

Lågprishotell, inte att rekommendera
Vid 13-tiden den 14 Juli anlände vi till hotellet i Kalmar, precis som ni kan utläsa i underrubriken så var det ett lågprishotell och det är INTE att rekommendera med rullstol.
Vi fick problem, toaletten hade en hög tröskel och den var så liten att jag och stolen inte fick plats samtidigt. Det krävdes lite mer samarbete från mina föräldrar  än vad det skulle gjort om vi bott på ett välanpassat hotell.
Det finns hotell med bättre anpassning med då brukar priset per natt avgöra valet. Detta var det bästa valet för att få ett bra läge och nära till Ölandsbron.

Jag kan ju önska att det skulle finnas ett mellanting – med bra anpassning, läge och samtidigt lägre prisklass. Det hade varit prefekt, ett hotell ska ju trots allt vara till för alla och möta allas behov, tycker jag.

Ett rekommenderat resmål
Jag måste säga att Öland är otroligt mysigt och jag kan absolut rekommendera er att åka dit. Jag tyckte det påminde lite om Ven, en mysig sommar ö.
Vi hade väldig tur med vädret. Det var solsken i två hela dagar,

Victoriadagen 2017
Kronprinsessans officiella firande skulle som vanligt äga rum på Borgholms idrottsplats och SVT filmade, som alltid.
Det jag blev väldigt förvånad över var att det inte var direktsänt, vilket jag alltid trott varje år jag tittat på det. Men fick alltså erfara att de bara säger att det är en direktsändning. Kl 19.00 skulle konserten börja istället för 21.00 som det ju gör på tv:n och vi var på plats i god tid före det att födelsedagsfirandet drog igång.

Efter omständigheterna får jag vara glad med min plats där. Det var väl kanske inte riktigt det jag tänkt mig för jag  kunde ju inte se kungligheterna när de satt ner men de hade en skärm som man kunde titta på också.

När de däremot gick upp på scenen såg jag de på avstånd och jag hade ju sikt över hela scenen där jag satt på speciell rullstolsplats. Det blev en jättebra kväll med bra artister och uppsluppen stämning, en trevlig tillställning helt enkelt.

Dagen efter, den 15:e var det dags för den delen av firandet som jag längtat mest efter. Kronprinsessan Victoria tog emot gratulationer vid Sollidens slott.
Detta brukar hon annars göra på sin födelsedag men på grund av Kronprinsessans välfyllda schema fick de flytta fram det en dag.

Bild med Elin och Kronprinsessan

Bild med Elin och Kronprinsessan

Mötet
Jag hade ju en förhoppning om att få skymta henne och eventuellt i bästa fall få skaka hand, men att det skulle bli så bra som det faktiskt blev hade ingen av oss i vår vildaste fantasi kunnat drömma om.

När vi skulle gå in genom slottsgrinden stod där en tjej som tog emot oss och hon sa att jag skulle få stå precis framför slottet så att jag skulle se jättebra.
“- Det är bara ni med rullstol och kronprinsessan som får gå där” sa hon.
Jag trodde ju inte mina ögon men det var sant. Hon visade in oss där och orkestern spelade när vi anlände.
Vi gick förbi hela pressen och reportrarna för att komma dit vi skulle stå.

Nu stod vi precis framför slottet, som sagt. Vid ett tillfälle vände jag mig om och fick se en hel hop med människor bakom mig, de var jättemånga!

Kl 11 kom familjen ut från slottet och kungen höll ett välkomsttal, som han brukar göra. Kungen var på riktigt gott humör!
Efter kungens tal gick de kungliga runt och  hälsade på folket och jag var bland de första som kronprinsessan hälsade på.
Innan hon kom bort till mig så småpratade jag lite med prins Daniel som vid tillfället hade lilla prins Oscar på armen.
Hela denna upplevelsen resulterade i att jag fick mitt efterlängtade foto tillsammans med kronprinsessan Victoria.

Det var verkligen en helt fantastisk upplevelse och jag tyckte det var så himla fint att de verkligen tog sig tid och hälsade på alla som stod tillgängligt till,

Jag läste sedan i efterhand att Victoria skakat hand med folk i tre timmar och det tycker jag är beundransvärt. Kungaparet kom dessutom och pratade med oss två gånger och det blev ett rätt så långt samtal om allt möjligt, Bland annat så påpekade mamma att servicen var fantastisk och kungen nickade instämmande.

Jag hade trott att jag skulle skaka hand med kronprinsessan men där stod jag och skakade hand med nästan hela kungafamiljen och skymtades även lite i tv4:s livesändning har jag sett i efterhand.

Stort tack till Sollidens personal
Jag kan inte nog tacka Sollidens personal för den excellenta servicen vi fick, det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga och det har skapat ett minne hos mig som kommer att vara med mig resten av livet, tack så mycket, det får gå några år mellan gångerna, men jag ska definitivt åka dit igen.

/Elin