Jag älskar att resa utomlands till värmen. Det blir inte särskilt ofta för det krävs ju en hel del planering – och om inte annat så en stadig ekonomi. Det sistnämnda har jag dock inte behövt bry mig om eftersom jag blivit bjuden av familjen. Jag har varit i Turkiet två gånger samt har en familj i Spanien så där löser det sig även med boendebiten smidigare.

Om vattnet är runt en 20+ badar jag gärna. Eftersom jag är rullstolsburen och mina ben inte bär mig alls så behöver jag dock hjälp för att kunna det.

Fritid med bad

 

 

 

 

 

 

 

 

Är du 19 år eller yngre kan du låna fritidshjälpmedel gratis i två veckor inom Region Skåne. Själv har köpt en ”stol” som är ett bärhjälpmedel för att jag ska kunna lyftas lättare framför allt vid bad. När jag köpte mitt hjälpmedel hade jag redan passerat åldersgränsen för gratis utlåning för rätt så länge sedan… Detta fanns inte då heller.

/Alice

Är du intresserad av fritidshjälpmedel?
Då finns det mer att läsa på 1177.se

Det finns även en broschyr med information om utbud och hur du går tillväga.
PDF fil: Lån av fritidshjälpmedel 2019