Bild: Nyckelknippa med en bricka där det står TILE

Bilden visar en nyckelknippa med en bricka med texten tile.

Borttappade saker – inte ett problem längre
Jag har så länge jag kan minnas varit glömsk. För det mesta handlar det om vart jag har lagt mina nycklar och andra småsaker. Men saker som ändå är viktiga. För en tid sen så hittade jag en produkt som jag kände kanske hjälpa mig. Produkten heter Tile och är en GPS-tracker. Det är en liten bricka som man kan sätta på nyckelringar. Till den har man en app där man skapar ett konto, precis om de flesta andra appar. Jag vill också förtydliga att detta inte är någon som helst reklam, utan jag vill helt enkelt bara berätta om en produkt som jag tycker är bra, efter att ha testat en av många produkter där ute…

Kom igång
Att ställa in en bricka är väldigt enkelt. Man bara trycker på att man vill lägga till en bricka, sen väljer man vilken av deras brickor. Följ sedan instruktionerna och du är igång. Viktigt är att komma ihåg att när du parat brickan med ditt konto man du inte byta konto. Du kan däremot ge andra tillgång till en bricka, så att de kan se den på sitt Tile-konto. När man gjort allt detta så kan du sedan bara välja den brickan som du vill leta efter. Om du trycker på en bricka så kan du också välja inställningar för vardera bricka, såsom till exempel ringsignal, för när du letar efter brickan så kommer den att spela upp ett ljud.

Mycket variation – därför en rekommendation
Tile har även ett brett sortiment av brickor som alla har olika egenskaper. De har en vanlig modell, en vad de kallar för ”proffs”-modell, men också ett smalare kort som passar till till exempel plånböcker eller i en handväska. För min egen del har jag den smala kortvarianten i min plånbok. De har även en annan variant som fungerar som ett klistermärke. Den kan man fästa på olika produkter. Jag köpte ett paket som säljs i de flesta butiker och i den får man en vanlig, den smalare, och även två klistermärken.

Sammanfattning
Utan att överdriva kan jag säga att jag sparat mycket tid, och slipper yra omkring i min lägenhet och försöka leta efter saker, när jag inte vet vart jag ska börja leta. Det kvittar också om du har en Apple eller Android – telefon. Tile funkar med båda. Perfekt om skulle få för sig att byta mobil i framtiden eller så.

Sammanfattningsvis så skulle jag rekommendera en GPS-tracker till alla som tappar bort saker som till exempel plånbok eller nycklar.

/David