Vad är det modigaste du gjort? Kanske är det en svår fråga att svara på ”bara sådär”.
Om du funderar över det en liten stund kommer du kanske, precis som jag, underfund med att det har hänt en hel del under dina levnadsår. Både bra och dåliga saker.

alice

Foto på Alice

När jag tänker kring ordet ”mod” utifrån mitt liv kommer jag på en hel del saker efter att ha gett mina tankar och funderingar lite tid. Jag väljer att skriva lite grann om några av sakerna jag kommer på.

Jag är en person som är ganska osäker på mig själv. Ofta tänker jag kring om jag säger ”rätt” saker eller hur ”alla andra gör”. Detta kan göra att jag i vissa situationer, där jag inte känner mig trygg, väljer att inte höras eller synas mer än nödvändigt Hur skulle det då vara om du väljer att utmana ödet och gör precis tvärtemot dina ”demoner?”

Här kommer vi in på en av dom saker jag tycker är modigt gjort av mig själv.

För ett par månader sedan kände jag att jag ville ha så mycket som möjligt planerat under den annars långa sommaren. Jag fick höra talas om ett läger via en idrottsförening och jag blev lite sugen på att kolla närmare på det. Som du nog redan har listat ut slutade det med att jag sökte dit och jag blev antagen som deltagare. Dit åkte jag i år mellan den 22 – 26 juni. Vi var runt 40 personer med assistenter, deltagare och lägerledare inräknat och jag kände endast någon enstaka. Ganska modigt ändå, va? Mina lägervistelser började förresten långt innan dess då jag var på ett sommarläger 2003 för första gången.

När vi ändå är inne på läger. Skulle du våga åka fallskärm bakom en snöskoter? Det har jag gjort och det var en av dom häftigaste sakerna i mitt liv. Detta var under ett vinterläger i Lappland för ett antal år sedan.

Utmaningar är något jag gillar skarpt. En utmaning som kan kräva mod är att lära känna sig själv. Med mod har jag kommit en bra bit på min personliga resa.

/Alice