Bild En skärmbild från TV4 intervju med Aron

En skärmbild från TV4 intervju med Aron. Se intervjun på länk längre ner.

”Rullstolen är inget hinder, man kan göra något häftigt ändå”

Nu har TV4 börjat avslöja deltagarna i året säsong av Let´s Dance. En av dessa är Aron Andersson, äventyrare och föreläsare. Aron är rullstolsburen och har tidigare bland annat bestigit Kebnekaise och simmat över Ålands hav. Nu är det dags för ett nytt äventyr – nämligen att ta plats på dansgolvet.

Förra året fick vi se ett samkönat danspar för första gången och i år får den svenska Tv-publiken ta del av rullstolsdans. Tidigare har två kvinnliga dansare i rullstol deltagit i Let´s Dance, men aldrig tidigare i Sverige. Aron är den första manliga rullstolsburna dansaren i världen att vara en del av programmet. Det är på tiden kan jag tycka, men jag är glad att utvecklingen går i rätt riktning. Detta är ett stort kliv för att inkludera ALLA i pardansen. Rullstolsanvändare måste normaliseras, vilket aldrig kommer hända om vi inte syns i TV och annan media.

Jag själv älskar rullstolsdans och det är ett sätt för mig att bli vän med min stol. Eftersom jag har en grav synnedsättning är det svårt för mig att titta på dans, men jag hoppas kunna ta del av detta till viss del.

Dans är till för alla, oavsett funktionsnedsättning, och jag är så glad att svenska folket ska få se det.

Här nedan kan ni se en intervju med Aron, där han berättar om sin medverkan. Med i intervjun är också Jasmin Takach, som kommer dansa med Aron i programmet. Tillsammans förklarar de hur de går tillväga för att göra bra koreografier som passar för en dansare i rullstol.

Aron Anderson: ”Rullstolen är inget hinder, man kan göra något häftigt ändå” (tv4play.se)

/Emelie