Bild: massa spel på en skärm

Bild: Massa spel på en skärm

Så någonting jag gör varje dag är att spela datorspel och precis som med allt annat här i livet så finns det för och nackdelar med att spela.

Fördelar.
Till att börja med, så är det ett jättebra sätt att fördriva tiden.
Har du ingenting att göra? Spela.
Väntar du på någon ska komma hem? Spela.
Kan du inte somna? Spela..
You name it.

Kort och gott för att inte säga för mycket, ett bra sätt att komma undan att göra vissa saker.. Du kan inte göra det där din mamma ber dig om just precis i den sekunden för då kommer du bli kickad från spelet. 😉
Det är ett bra sätt att hitta vänner på. Jag själv har hittat en del fantastiska vänner genom spel och det är jag tacksam för.
Om du av någon anledning mår dåligt så finns det en hel del spel som kan hjälpa en att slappna av och tänka på annat.
Sista fördelen jag tänkte skriva i denna artikeln är att chansen att du blir bättre på engelska är ganska stor. Nu har jag alltid haft relativt lätt för engelska och varit ganska bra på det men sen jag började spela så har min engelska förbättrats en del.

Nackdelar.
Nu tycker inte jag att det finns så många nackdelar med att vara en gamer men jag har några jag kan nämna.
Som tex det faktum att man kan bli lätt stressad när man spelar vissa spel. Visst älskar jag att spela och gör det varje dag men vissa spel – även mina favoritspel – kan få mig att vilja stänga in mig själv i en grotta i ett par dar.
Sömn, tro det eller ej, jag är inte glad över att behöva erkänna det men att spela kan få en att förstöra ens sömn en hel del.
Det är inte gratis. Förvänta dig att spendera en hel del pengar på spel.. Jag minns att jag brukade säga att jag aldrig skulle lägga mer än tvåhundra på ett spel, men här sitter jag idag och har spenderat mer än fyrahundra kronor på ett enda spel. Plus kostnaden att köpa en pc och tillbehör.
Men trots dessa nackdelar så är det lätt värt att vara en gamer.

/ Linnéa