Bild: Linnéa

Bild på Linnéa

Samtidigt som det finns en del nackdelar med mina diagnoser – adhd och autism – så fick det även fördelar som jag hade tänkt rabbla upp i denna artikel.

Kreativ
På grund av både min adhd och autism så är jag väldigt kreativ av mig, vare sig det kommer till att rita, skriva noveller, hitta på saker med kompisar osv. Jag kanske inte alltid är kreativ när jag behöver det som mest, men det kommer till användning ganska ofta ändå.

Detaljer
Nu kanske inte alla ser detta som en fördel, men jag gör det. Jag märker alltid detaljer, ibland kanske till och med lite för mycket för mitt egna bästa. Så som den där lilla fläcken på tröjan som ingen annan hade märkt eller den där lilla felstavningen som ingen heller hade lagt märke till.

Rutinbunden 
Nu vet jag att min mamma kommer att läsa detta och skratta för att hon inte tycker att jag har rutiner överhuvudtaget, men om man kollar från mitt perspektiv så har jag faktiskt mina små rutiner. Dom kanske inte är dom bästa eller dom mest märkvärdiga rutinerna som finns men dom är där och dom hjälper mig med min vardag. Så som tex att jag alltid tar min medicin innan jag äter eller jag alltid har någon sort serie eller video igång när jag gör saker för att hålla koll på tiden. Det kanske låter konstigt för andra men det fungerar för mig.

Helt egen person
Av alla fördelar jag har dragit upp i denna artikel – även fast det finns fler – så är den bästa fördelen med mina diagnoser att dom gör mig till den jag är. Hade jag inte haft adhd eller autism så hade jag inte varit den jag är idag.

// Linnéa