Bild: Läsk, godis, vindruvor och en kortlek

Bilden visar Läsk, godis vindruvor och en kortlek

Oavsett om det är Corona tider eller inte så är filmkvällar alltid något av det mysigaste som finns. Om du är ensam eller sitter tillsammans med nära och kära spelar ingen roll. Men hur kan man få en lyckad filmkväll?

Jag brukar aldrig riktigt ha filmkvällar – varken med mig själv eller med andra – men jag vet hur en “ perfekt “ filmkväll för mig hade sett ut.

En nackdel med mina diagnoser är att jag inte kan få något att bli “ perfekt “ utan lite planering, så att bara sätta mig framför en film kan aldrig bli en perfekt filmkväll för mig. Utan jag måste få planera det, helst i minsta detalj. Det är någonting många i min närhet inte vet om mig, för det är någonting jag vanligtvis inte brukar visa.

Jag tar en perfekt filmkväll jag hade med en kompis för ett tag sen som exempel för denna artikel.
Just för denna kvällen bäddade vi det mysigt och varmt ute i våran husvagn och tog med oss en tv-skärm och en laptop med oss ut. Vi tog med oss kortlekar ut också.

För denna kvällen hade jag handlat godsaker som chips, godis, vindruvor och melon och läsk som vi tog med oss ut i husvagnen och fixade upp det mysigt med.

Vi spenderade kvällen med att bara se på film samtidigt som vi pratade och spelade kort, vi spelade även spel på laptop under kvällen. Mestadels spenderades kvällen av skratt och tårar av lycka. Detta är vad jag kallar en perfekt filmkväll eller myskväll.

// Linnéa