Bild: Amanda

Precis som de flesta ungdomar har jag drömt om en kärleksrelation med en partner så länge jag kan minnas. Men ett tag kändes det som om det skulle förbli just det, en dröm. Det kändes så långt borta.

En relation är svårt i sig. Man säger att det finns en för alla och det tror jag också, men för en person med ett handikapp kan det vara ännu svårare. Iallafall är det så jag uppfattar det.

Jag har tyvärr, mer eller mindre alltid gått runt med tanken att det inte finns någon för mig, för att jag inte själv kan förstå varför någon skulle älska mig. Mitt självförtroende och min självkänsla har nog aldrig varit riktigt på topp. Jag har aldrig sett mig själv som särskilt vacker eller något som skulle sticka ut från mängden på ett bra sätt.

Hur klyschigt det än låter så är jag nu både lite äldre och visare. För ett tag sedan såg mitt liv helt annorlunda ut och jag gick runt med dåliga tankar om mig själv konstant.

Jag har fått äran att dela mitt liv med en kille som i mina ögon är helt perfekt. Han accepterar mig för precis den jag är och ser inte mitt handikapp eller mina diagnoser, utan ser mig som min person istället. Jag känner mig älskad, behövd och vacker på ett sätt jag aldrig har känt innan. Det är en känsla som för mig slår mycket annat.

Just nu i skrivandes stund har han och jag varit vi, i ett helt år. Han har lärt mig att se livet på ett nytt och ljusare sätt. Idag kan jag tänka på min framtid utan att få ångest och panik. Det är så skönt och för ett år sedan trodde jag aldrig att det skulle hända.

Nog vill de jobbiga tankarna fortfarande träda fram ibland och det tar nog ett bra tag innan de försvinner helt efter att de varit med mig så många år. Då är det skönt att få en liten påminnelse ibland om att mina tankar faktiskt är raka motsatsen till hur han och andra människor ser mig.

Precis som alla relationer så har vår också både bra och dåliga dagar. Vi kan bli sura på varandra, skrika, säga fel saker och allt vad det är, men i slutändan är vi båda väldigt glada att vi har varandra.

Jag mår så mycket bättre med honom vid min sida och är så tacksam för att få ha honom där.

Livet vänder till det bättre när man minst anar det, och det finns någon för alla.

Även för just dig.

/Amanda