Bild på EmelieIdag den 18:e april är det ett år sedan jag var på mitt första möte med funkar.skane.se och därmed blev en del av redaktionen.
Detta är mitt första jobb och jag är så glad att jag fått det. Trots att det inte är något jag kan leva på, så är det ändå en härlig känsla att kunna tjäna egna pengar och därmed inte alltid behöva be mina föräldrar om hjälp att betala olika saker. Funkar.skane.se har fått mig att växa som person. Inför mitt första redaktionsmöte var jag väldigt nervös, jag skulle ta färdtjänst själv till en plats jag inte kände till för att träffa nya människor, och jag skulle dessutom be dem om hjälp när jag behövde det, fy vad läskigt! Som tur var gick allt bra och det har det gjort alla gånger efter det.

Det här året har gått så fort och jag kan nästan inte förstå att jag jobbat här så länge. Jag har otroligt härliga kollegor och jag är så glad att jag får jobba med något jag tycker om, nämligen att skriva. Jag har fått så många fina kommentarer angående mina artiklar, det värmer verkligen. En av de finaste kommentarerna jag fått är ”Du skriver om sådant folk inte vågar fråga”. Mitt mål med skrivandet är att informera om mina handikapp och krossa fördomar om oss som lever med olika typer av funktionshinder. Självklart är det bästa att folk vågar fråga, men om man inte gör det så är jag glad över att kunna sprida information genom mina texter.

Jag kommer förmodligen stanna här i flera år framöver, jag trivs som fisken i vattnet.

/Emelie