Foto på en sjö med en brygga

Foto på en sjö med en brygga

Jag är precis tillbaka på mitt jobb efter tre veckors semester, tre välbehövliga veckor. Vad har jag gjort då? Absolut ingenting, och det är jätteskönt…

”Hur brukar du lägga upp din semester?”
Vanligtvis brukar jag ha tre veckors semester, precis som i år också och jag brukar vanligtvis planera mina veckor som så att jag träffar både familj och vänner alla tre veckor, absolut inget fel med det. Jag älskar min familj och även mina vänner. Då brukar de veckorna bestå av att åka till massa ställen, gärna träffa så många vänner som möjligt för att de till exempel var längesen man träffades sist. Kanske en och annan utflykt med familjen kanske kunde hända.

”Vad gjorde du annorlunda i år med din planering?”
I år träffade jag betydligt mindre folk än tidigare semestrar, och det behöver inte vara av någon speciell anledning. Det kan vara att man inte kan träffa människor för att dessa människorna lagt sin semester lite annorlunda än mig. Det kan också handla om att jag tappat kontakten med folk sedan jag gick på semester, men det är inget jag är ledsen för. Vissa människor tröttnar man helt enkelt på, på grund av olika anledningar. Därför blir det enkelt så att man inte träffar dessa på sin semester. Däremot träffar jag, eller pratar i lur med de vänner jag fortfarande har, även på min semester.

De första två veckorna av min semester, spenderade mest vid datorn eller sov. De blev en del skisser på låtar som jag kanske ska göra klart någon dag, vem vet. Jag kollade även serier för att komma ikapp på dessa så man kan kolla på säsong direkt när den släpps. Det hann även bli en och annan tripp till gymmet som ligger i närheten. Helt enkelt lite tid att bara koppla av.

Den sista veckan spenderades mycket tid med familjen. Först var jag hos pappa i ett par dagar och bara hängde med honom. Hjälpte honom med lite trädgårdsarbete, och sen sätta sig i jacuzzin och bara koppla av. Sen vidare till min syster tillsammans med min mamma för att samla familjen och åka ut med en liten båt i sjön intill. Väl ute på sjön fick min syster för sig att jag skulle bada. Jag var tveksam till detta även om det var varmt, men tog på mig flytvästen och min syster puttade i mig i vattnet från båten. Det var väldigt kallt men sen blev det rätt skönt. Sen vidare till min mamma på kvällen för god mat, över att umgås med henne och hjälpa henne slipa ner gammal färg från brädor som ska målas om.

”Är du nöjd med din semester?
Ja men det tycker jag väl. Jag har tagit min semester lite som den kommer och jag har både fått tid för mig själv, umgås med familjen och även vänner. Det är viktigt att du tar det lugnt på din semester. Hur du gör detta är upp till dig.

”Ha en fortsatt trevlig sommar”
Tack detsamma! Ha en trevlig sommar du med!