Flyget till Houston
Vi flög från Kastrup till Amsterdam och från Amsterdam direkt till Houston. Flyget som åkte direkt till Houston tog 10 timmar men resan gick förvånansvärt bra. Det ända som var lite överväldigande var alla säkerhetskontroller. I och med att jag tar mediciner dagligen så var jag lite orolig över att dom skulle hitta något konstigt med det, eller att det skulle tycka att mitt läkarintyg inte räckte. Men när jag skulle gå igenom den sista säkerhetskontrollen där man blir lite kort intervjuad angående vad man ska göra där, vart man kommer ifrån bland många andra frågor, så slutade det med att dom inte ens kollade mitt intyg och inte heller min medicindosa för den delen trots att jag sa att jag har mediciner med mig och var beredd på att ta upp dosan och intyget. Men när jag förklarade detta så var den ända kommentaren jag fick av mannen som ställde frågorna: ”i believe you, have a nice trip” alltså ”jag tror dig, ha en bra resa” och detta var efter att han hade ställt flera väldigt invecklade och snabba frågor. Så det var en lättnad blandad med lite förvåning kan man väl säga!

Första dagen
Första dagen åkte vi till en restaurang vid havet, och där fick min pappas fru syn på en tv där dom berättade att där precis hade varit en skolskjutning ungefär 25 minuter ifrån där min pappa och hans fru bor vid Santa Fe High School där 10 personer dog och 10 personer blev skadade. Det var en chock man inte förvänta sig första dagen där, men tyvärr är det väldigt vanligt med skolskjutningar i USA. Det här är definitivt inte det roligaste att skriva om, men jag känner ändå att det är värt att nämna för det är såhär verkligheten ser ut och trodde aldrig att man själv skulle komma så nära något sådant.

Det vi gjorde mest
Eftersom min pappa bor vid vattnet så fiskade vi väldigt mycket, det är något som vi alla tre älskar. Att vara vid vatten och havet har alltid varit lugnande för mig så detta var något utav det absolut bästa under hela vistelsen. Otroligt nog lyckades jag fånga 5 fiskar sammanlagt varav 4 av dom var en fisk som heter hardhead catfish. Dom är inte speciellt goda att äta så de flesta kastades tillbaka i vattnet igen. Den femte fisken var en pytte liten fisk och jag vet inte vad den hette, men den fick också åka tillbaka till vattnet igen. Det var otroligt rogivande att bara få ta det lugnt och titta på vattnet. Vi gjorde mycket annat också såklart, vi åkte och bada i havet, vi grillade och vi åkte också till ett ställe som påminde om Gröna lund. Vi åkte också till Galveston och åt på en restaurang som heter Bubba Gump som är från den kända filmen Forrest Gump. Maten var otrolig och likaså utsikten som var över havet, så det rekommenderas!

resan till Texas

Vad man behöver veta innan man åker till Texas
Några saker som kan vara bra att vara förberedd på innan man åker till Texas är bla att ha en stor aptit under vistelsen för portionerna är enorma på vissa ställen och maten är fantastisk! Man ska unna sig när man är på semester och Texas är verkligen de perfekta stället att göra det på eftersom det är mycket billigare att äta ute där än vad det är här i Sverige. Jag rekommenderar starkt Chic-fil-A, Texas Road House och Whataburger bara för att nämna några få! Sen har vi en åldersgräns på 18 år för att dricka alkohol på pubar och restauranger här i Sverige, men i USA är det 21 års gräns och då är det sitt pass man ska visa för på vissa ställen gäller inte ens svenska leg. Så se till att alltid ha med dig ditt pass, om du nu är över 21 det vill säga, annars har dom väldigt mycket annat gott man kan dricka såklart! Och håll alltid bra koll på ditt pass, det är extremt viktigt. Sen är det väldigt varmt i Texas, vi var där under maj månad och det var som minst 27 + och som högst 40 +. Något man då behöver är att dricka mycket vatten, men där var något mer som jag fastnande för direkt, nämligen icee´s som gick att köpa på de bensin mackar som heter Buckees. Det är som slushies men mycket godare. Rekommenderas verkligen!

Hemresan
Hemresan var den värsta jag någonsin varit med om. Tidsskillnaden påverkade mig inte så mycket förs än vi var i Europa igen. Flyget som var på 10 timmar var väldigt obekvämt men det är så att jag har väldiga problem med ryggvärk och har ofta ont i mina leder. Så att sitta obekvämt i 10 timmar tog verkligen hårt på mig, och varken jag eller min bror fick någon sömn. Klockan var 23:00 i Texas men 07:00 på morgonen när vi landade i Amsterdam. Vi hade då hela 9 timmar att vänta tills flyget till Kastrup skulle avgå. Flygplatsen var enorm och där var såklart människor precis överallt, och då såklart många med små barn som skrek konstant och jag då som får ännu känsligare hörsel när jag är trött förlorade nästan vettet totalt vilket resulterade i att jag fick meltdowns vid några tillfällen. Där fanns ingenstans att sitta bekvämt och ingenstans att vila.

Slutsats
Men är så tacksam och glad för den här upplevelsen minst sagt, så trots att det var en jobbig hemresa så var det självklart ändå värt det! Och eftersom min pappa bor i Texas så kanske man åker tillbaka någon gång i framtiden. Jag hade en otroligt bra vistelse där och gillar Texas väldigt mycket. Men måste erkänna att jag inte är mycket för att resa utomlands annars. Så jag är också mycket nöjd med att vara på semester där jag redan är, i vackra Helsingborg.

/Rebecca