Bild på två personer som är målade av Elin

En penselmålning av Elin, föreställande två personer.

Dans är någonting som jag alltid varit väldigt fascinerad av. Att kolla på Let’s dance och få bära en glittrig långklänning, få flyga i luften och en dag kunna dansa som de på tv:n hade varit en dröm som gick i uppfyllelse. 

Ända sedan jag var en liten flicka har jag följt tv-programmet let’s dance mer eller mindre slaviskt. För att citera Kristina Kindberg som deltagit i två av mina intervjuer så har jag precis som henne alltid  “drömt om att vara graciös” och flyga genom luften i någon form av prinsessliknande klänning.  

Mitt intresse för detta har också lett till att jag börjat titta mycket på konståkning och att vara isprinsessa har också stått högt upp på min önskelista och detta trots att jag aldrig kunnat åka varken skridsko eller trivts i en ishall. (Jag har problem med blodcirkulationen i mina ben och fötter i kallare temperaturer.

Jag har därför fått leva ut mitt  intresse för dans  på ett annat och måhända lite udda sätt. Genom att ta del via tv och youtube har jag alltid glömt bort min rullstol och bara sett för mitt inre hur jag använder mina ben. Jag liksom ser för mitt inre hur jag dansar en chacha som de gör på tv:n eller hur jag gör en piruett på isen. Det är fördelen med att ha livlig fantasi, Man upplever saker ungefär liknande fast att det är andra som i det här fallet utför dansstegen. 

Jag känner mig väldigt glad också när jag hör de musikaliska rytmerna vilket också har fått mig att hitta träningsglädjen i form av Zumba som dans flitigt framför min tv i perioder.

Det är inte bara den svenska upplagan av kändisar som dansar som jag följer, Jag har även följt det engelska programmet “Strictly come dancing” och även den Norges version av programmet.

För några år sedan såg jag något jag aldrig sett innan och blev väldigt fascinerad. En norsk paralympier och skidåkare Birgit Skastein var med i programmet med rullstol. 

Mitt ungdomliga hjärta slog frivolter när det kom till min kännedom för att det kändes som ett väldigt stort erkännande för oss rullstolsanvändare.
Äntligen fick även vi chansen att visa att även vi kan.
Jag trodde dock aldrig att något sådant skulle hända i Sverige men nu har det hänt! Äventyraren och föreläsaren Aron Andersson ska ställa upp i årets “Let’s dance”

Jag tycker att det ska bli så otroligt spännande att se vad han och hans danspartner kommer att göra och  jag kommer att heja på de ända in i kaklet. 

Häftigt och nytänkande men också vågligt och helt rätt i tiden. Det är nu 2022 känner jag som medvetenheten kring rullstolsanvändare ökar på riktigt och med det blir också förståelsen för människors situationer och olikheter djupare, en stor eloge till tv4 med andra ord.

/Elin