Emelie och JillI snart tre år har jag varit ett stort fan av sångerskan och låtskrivaren Jill Johnson, och hon är en inspiration för mig både personligt och musikaliskt. Hon är väldigt snäll och omtänksam mot sina fans och vi har en fin kontakt som betyder otroligt mycket för mig. Jag tycker faktiskt det är smått otroligt att jag varit skribent här på funkar.skane.se i fem månader utan att ha skrivit någonting om Jill, så nu är det verkligen på tiden.

När jag vaknade i lördags förväntade jag mig en lugn dag, men den tanken ändrades ganska fort. Det plingade till i min telefon, och jag såg att Jill hade lagt upp att hon och hennes bror skulle ha boksignering i Ängelholm samma dag. Signeringen skulle vara mellan 11-12, och eftersom det bara tar ca en halvtimme för mig att åka dit, så tändes ett ljus inom mig när jag insåg att jag skulle hinna. Min mamma som annars alltid ställer upp och kör mig hade mycket att göra den dagen, så jag började ringa runt och fråga om någon ville följa med mig. Ingen kunde, så typiskt, skulle jag inte få träffa Jill? Jo, snäll som hon är så erbjöd mamma sig ändå att köra mig, tusen tack för det.

Kvart i elva satte vi oss i bilen och började köra mot Ängelholm, jag var så glad. När vi kom fram hörde jag Jills röst inne i butiken, och snart fick hon syn på mig. Hon blev jätteglad att vi hade kört dit för att träffa henne, och jag blev som vanligt överlycklig när hon kom fram och kramade mig. Hon skrev en otroligt fin autograf i kokboken jag hade med mig, och vi pratade en stund om ditten och datten.

Efter en tuff vecka i skolan med mycket att göra var det här precis vad jag behövde. Ett fint möte med fantastiska Jill. Tänk vilken tur man har.

/Emelie