Malmö den 11-21 november

Bild: Dans med rullstol

Bilden visar ett par som dansar varav en använder en rullstol. Publicerad med tillstånd från Skånes Dansteater.

Som en av landets ledande aktörer inom dans och funktionsvariationer bjuder Skånes Dansteater in till deras hittills största DansFunk festival.

En internationell dansfestival på Skånes Dansteater i Malmö den 11-21 november med syfte att lyfta den inkluderande scenkonstens betydelse och ge fler dansare och koreografer med funktionsvariationer möjlighet att utvecklas.

DansFunk 3.0 presenteras som en del av det fyraåriga Kreativa Europa-projektet Europe Beyond Access – ett av världens största internationella samarbetsprojekt med syfte att lyfta den inkluderande scenkonstens betydelse för danskonstens utveckling och ge fler dansare och koreografer med funktionsvariationer möjlighet att utvecklas konstnärligt inom dans.

Under DansFunk 3.0 får du möta dansare och koreografer med och utan funktionsvariationer från Storbritannien, Italien, Grekland, Nederländerna och Sverige.

Den internationella konferensen Beyond Access går av stapeln på Skånes Dansteater samt live-streamas den 18/11. Den tittar på olika faktorer och kulturpolitiska strategier som faktiskt gör skillnad både nationellt och internationellt för att skapa en större mångfald av kroppar och identiteter på scen.

Läs mer och köp biljett på: https://www.skanesdansteater.se/sv/page/dansfunk-festival-2021
OBS: Om du hittade informationen här kan du få ett bra pris på biljetter.
Ange koden FUNK100. Då kostar biljetterna till föreställningarna bara 100 kronor (istället för 190-240).

Nedan ser du ett smakprov från Skånes Dansteater.


/Redaktionen